main logo
883

Câți bodyguarzi îl păzesc pe Grosu: De obicei sunt trei-patru cu șoferul

După mai multe critici, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat câți bodyguarzi îl păzesc.

Câți bodyguarzi îl păzesc pe Grosu: De obicei sunt trei-patru cu șoferulFoto: realitatea.md

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, Grosu a menționat că „de obicei sunt trei-patru bodyguarzi, inclusiv probabil și șoferul”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Totodată, acesta a spus că nu a avut nevoie niciodată de pază, dar sunt niște rigori care trebuie să fie respectate.

- Câți bodyguarzi aveți?

„De obicei sunt trei-patru bodyguarzi, inclusiv probabil și șoferul”, a spus Grosu.

- Ați fost văzut și cu mai mulți, și cu șapte, opt. Atunci au fost cazuri speciale?

„A fost un coleg de-al meu de facultate căruia îi place să se dea în spectacole. Și a făcut afirmația ceea gratuită, speculativă. Asta e maniera lui de a face. Eu aș prefera să conduc și eu mașina, dar mi se spune că îi supun riscului pe ei în caz că se întâmplă ceva și eu mă deplasez la volan.

Eu niciodată nu am avut nevoie de paza aceasta. Mie mi se spune în felul următor: „Sunt niște rigori care trebuiesc respectate. Eu am cu ei o înțelegere, voi vă faceți meseria, foarte discret, să fiți practic invizibili pe cât este de posibil pentru a nu-mi împiedica contactul cu cetățenii”, a menționat președintele Parlamentului.

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, face aluzii în adresa președintelui Parlamentului, numindu-l „mititelu”.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost observat de mai multe ori fiind înconjurat de bodyguarzi.

La sfârșitul lunii martie, Grosu a efectuat o vizită în raionul Sângerei, vizitând și satul Pepeni, unde era așteptat de consilierul raional PAS Oleg Cernei. Din imaginile publicate pe rețelele de socializare se pot observa cel puțin șase bodyguarzi, care îl însoțeau pe speaker.

La începutul lunii aprilie, Partidul „Șor” cerea explicații din partea Serviciului Protecție și Pază de Stat despre cheltuielile din bugetul de stat pentru paza înalților demnitari.

Interpelarea, semnată de Marina Tauber, a fost făcută după ce în presă au apărut informații potrivit cărora președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a majorat semnificativ numărul de agenți de pază care îi asigură securitatea.

Tauber a cerut informații cu privire la costurile lunare pe care le suportă statul pentru aceste servicii și de ce a fost majorat numărul agenților de pază.

La 1 noiembrie 2020, în cadrul turului I al alegerilor prezidențiale, situația a devenit tensionată pe drumul de la Varnița, orașul Tighina, de la orele dimineții. Mai multe persoane au blocat circulația, inclusiv deputatul Igor Grosu, care a împiedicat accesul oamenilor cu mașina.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării