main logo
832

Câți bani primesc lunar deputații din R. Moldova pentru chirie: Indemnizații majorate în 2017

O treime dintre deputații din R. Moldova nu au locuințe în Chișinău, fapt pentru care Parlamentul le plătește acestora indemnizații lunare pentru chirie sau îi cazează în casa-hotel a Legislativului.

Câți bani primesc lunar pentru chirie deputații din R. MoldovaCâți bani primesc lunar deputații din R. Moldova pentru chirie

Într-un răspuns oferit de Secretariatul Parlamentului lui Andrei Cebotari de la Școala de Studii Avansate în Jurnalism se arată că, în prezent, 16 deputați sunt cazați în casa-hotel a instituției și alți 16 deputați primesc indemnizații pentru chirie, scrie ziarulnational.md

Aceste indemnizații au fost majorate în luna mai 2017, astfel încât familia unui deputat formată din două persoane primește lunar 3.300 de lei pentru chirie, din trei persoane - 4.840 de lei, iar din patru și mai multe - 6.600 de lei. Până atunci, aceste sume erau de 2.250, 3.300 și, respectiv, 4.500 de lei. 

Oficialii de la Parlament nu vor să facă publice numele deputaților cărora statul le plătește chiria, invocând protecția datelor cu caracter personal.

Sursa: Andrei Cebotari, Facebook

Menționăm că, pe lângă aceste indemnizații și facilități, deputații din R. Moldova care nu doresc să beneficieze de serviciile Parcului auto al Parlamentului primesc pe lună câte 5.000 de lei, potrivit unei hotărâri a Biroului Permanent al Parlamentului de la începutul anului 2015.

Aceeași hotărâre mai prevede, printre altele, că fiecare deputat primește 50 de lei pentru participarea la o ședință de plen, iar când pleacă în concediu, unui ales i se mai alocă un salariu de funcție și pentru tratament.

Menționăm că bugetul total al Parlamentului pentru anul 2017 a depășit suma de 125 de milioane de lei, circa 20 de milioane dintre care au constituit plata salariilor și a indemnizațiilor pentru aleșii poporului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării