main logo
957

Câți bani a împrumutat Leancă pentru a-i dona unui partid din România

Fostul vicepremier se numără printre cei mai mari donatori ai partidului PRO România în campania pentru alegerile europarlamentare.

Câți bani a împrumutat Leancă pentru a-i dona unui partid din RomâniaFoto: Știri.md

Leancă a donat pentru partidul din partea căruia a candidat la europarlamentare 133 de mii de roni (28 de mii de euro). Potrivit declarației de avere din 2019, aceeași sumă a fost împrumutată de la doi membri ai partidului PRO România, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

PRO România a strâns, de la 15 politicieni, aproape 1,47 milioane de euro. Cele mai mari sume au fost donate de trei membri mai puțin cunoscuți care au împrumutat în jur de 300.000 de euro fiecare pentru a-i dona partidului: Anamaria Sigina Luca (33 de ani, filiala Cluj), Geanina Cristina Pușcașu (apropiată de Victor Ponta) și Cosmin Cristian, unul dintre cei 19 vicepreședinți ai PRO România, scrie go4media.ro.

Potrivit declarației de avere a lui Iurie Leancă, acesta a împrumutat suma de 133 de mii de lei românești de la doi cetățeni români, ambii membri ai Partidului PRO România. Unul dintre aceștia este Cătălin Ioan Nechifor, membru al Camerei Deputaților din România și președinte al PRO România Suceava.

Astfel, fostul vicepremier trebuie să întoarcă celor doi cetățeni români suma de 133 de mii de lei românești, adică peste 28 de mii de euro.

În aceeași perioadă, Iurie Leancă a indicat în declarația de avere un venit de peste 130 de mii de lei, provenit din salariul de membru al cabinetului de miniștri.

Solicitat de Unimedia, Iurie Leancă nu a comentat deocamdată informația privind donația sa către PRO România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării