main logo
415

Câți bani a cheltuit PSRM în prima jumătate a anului 2019

În primele șase luni ale anului curent Partidul Socialiștilor a cheltuit 7,8 milioane de lei, mai mult de 4 ori decât colegii lor din majoritatea parlamentară, PAS și PPDA care formează blocul ACUM, dar mai puțin de 5 ori decât PDM, care se află acum în opoziție.

Câți bani a cheltuit PSRM în prima jumătate a anului 2019

În total, în prima jumătate de an PSRM a avut în cont 9,5 milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

În primele șase luni a obținut venituri de 4,4 milioane, cea mai mare sumă venind drept subvenții de la bugetul de stat – 3,7 milioane și din cotizațiile de partid a adunat peste 700 de mii de lei.

Din suma totală, socialiștii au cheltuit aproape un milion de lei pentru întreținerea sediilor. 841 de mii de lei au fost cheltuite pentru presă și materiale promoționale, iar peste 600 de mii pentru întreținerea personalului.

În campania electorală pentru alegerile din 24 februarie socialiștii au cheltuit 5 milioane.

În luna iunie, Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pentru finanțarea din exterior a partidului. Cauza a fost inițiată în baza înregistrărilor video pe care le-a făcut publice Partidul Democrat din cadrul negocierilor purtate de Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc. Acolo socialistul vorbește despre  faptul că ar fi primit bani din Rusia pentru PSRM. Ulterior, Dodon a spus că video este trucat, iar informațiile au fost scoase din context.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării