main logo
1591

Carp spune ce scrie în moțiune: Sunt aduse mai multe învinuiri

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, susține că există riscul ca moțiunea împotriva Guvernului Chicu să nu fie votată din lipsă de cvorum.

Carp spune ce scrie în moțiune: Sunt aduse mai multe învinuiriFoto: știri.md

Despre aceasta Carp a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md.

„Noi speram ca actorii politici care au declarat că își doresc anticipate să vină și să voteze demisia Guvernului. Din păcate, din gura lui Dodon am auzit că, probabil, nu va fi cvorum, asta a spus el, ceea ce încă o dată adeverește că există o înțelegere între această majoritate nedeclarată din Parlament, așa cum au făcut-o și la moțiunea simplă împotriva politicilor din Ministerul Afacerilor Interne. Deci, nu s-au prezentat și astfel s-a considerat ca fiind consumată inițiativa moțiunii, nu-i exclus faptul că se va merge pe aceeași formulă și în cazul moțiunii de cenzură în cazul Guvernului Chicu, dar surprize pot fi”, a declarat Carp.

Acesta a mai dezvăluit ce scrie în moțiune. Potrivit deputatului, principalele învinuiri vin în contextul crizei create de pandemie.

„Sunt aduse mai multe învinuiri, moțiunea se bazează pe inactivitatea acestui Guvern în ceea ce privește politicile în domeniul de sănătate, fiindcă Guvernul practic nu a acționat defel, despre modalitatea inactivității acestui Guvern în ceea ce privește mediul de afaceri, că el trebuia ajutat. Mediul de afaceri din Republica Moldova scârțâie din cauza pandemiei și ei nu-și desfășoară activitatea așa cum trebuie și, de asemenea, sunt aduse și acele învinuiri cu privire la apărarea intereselor oligarhice din majoritatea parlamentară. 

Astea sunt liniile de atac, dar să nu uităm că există probleme și în domeniul securității, avem cetățeni de-ai noștri care sunt ținuți ilegal în Transnistria de către regimul de la Tiraspol, de asemenea, contrabanda cu anabolizante, ieri au fost ridicate și 53 de kilograme de droguri ș.a.m.d. Deci, noi vedem că au fost preluate toate schemele lui Plahotniuc de actuala majoritate parlamentară”, a mai spus deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării