main logo
1036

Care e numărul alegătorilor la scrutinul de pe 19 mai 2024

Comisia Electorală Centrală (CEC) arată informațiIle despre numărul de alegători în cele nouă localități din țară unde, la 19 mai 2024, vor avea loc alegeri locale noi și alegeri parțiale pentru funcția de primar și de consilier în consiliul local.

Care e numărul alegătorilor la scrutinul de pe 19 mai 2024Imagine simbol

Astfel, potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 aprilie curent, numărul total al cetățenilor cu drept de vot este de 10.766, transmite Știri.md.

Amintim că alegătorii care și-au stabilit domiciliul în una din localitățile sus menționate după data de 19 februarie 2024, nu vor putea vota la alegerile locale noi și cele parțiale din 19 mai 2024. Codul electoral prevede că, în cazul alegerilor locale, termenul înregistrării domiciliului sau reședinței temporare nu poate fi mai mic de trei luni până la data primului tur de scrutin.

Știri.md amintește că, pe data de 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Totodată, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Citește și: Astăzi, 19 aprilie, începe campania electorală pentru concurenții electorali înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai curent.

CEC a acreditat 17 observatori pentru alegerile din 19 mai 2024

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării