main logo
5728

Carantină de lux: Unii demnitari s-au izolat la vilele de la Holercani

11 instituții de stat au închiriat pe parcursul anului 2020 căsuțe de odihnă la Holercani, achitând, împreună, 2,04 milioane de lei.

Carantină de lux: Unii demnitari s-au izolat la vilele de la Holercani

Deocamdată doar 8 instituții din 11 au răspuns solicitărilor de a explica necesitatea de a închiria vilele, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Răspunsurile au fost însă incomplete și, parțial, neclare, și nu au fost divulgate numele persoanelor beneficiare. În același timp, multe dintre răspunsuri conțin argumente și formulări similare sau chiar identice, ceea ce dă indicii că răspunsurile au fost coordonate. 

În vara anului 2020, când starea de urgență abia se încheiase, Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) – instituție care asigură protecția demnitarilor din R. Moldova, a încheiat un contract de locațiune a vilei nr. 11/2 din complexul de la Holercani. 

O altă instituție de stat care a luat în locațiune o vilă din complexul de la Holercani a fost Ministerul Justiției (MJ). Contractul de locațiune, valabil pentru 9 luni, a intrat în vigoare la 1 aprilie 2020, când în R. Moldova era deja declarată stare de urgență, iar incertitudinea și criza sanitară erau în continuă creștere. Conform datelor oferite de IP „Pensiunea din Holercani”, pentru cele nouă luni de închiriere a vilei nr. 14, MJ a achitat 158.477 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării