main logo
1948

Candu spune cine a furat miliardul: Nu e vorba de un om sau doi

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a reiterat faptul că 90 la sută din banii furați din sistemul bancar au fost deja identificați.

Candu spune cine a furat miliardul: Nu e vorba de un om sau doi

Mai mult, oficialul susține că sunt cunoscuți și cei care au sustras banii din sistemul bancar și „nu e vorba de un om sau doi”.

„În baza audierilor din Parlament, care au avut loc recent, s-a constatat, și domnul Bogdan Zumbreanu a spus că Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au trimis în instanța de judecată zeci de dosare penale... Sunt deja constatate și urmărite 7,7 miliarde de lei. Mai mult ca atât, sunt identificați beneficiarii”, a declarat spicherul într-un interviu tv, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Andrian Candu afirmă că „sunt foarte mulți” beneficiari ai miliardului furat. 

„Sunt mai mulți. Nu vă pot da nume. Din câte cunosc, era vorba în primul rând de administrația celor trei bănci, oameni de afaceri care au luat împrumuturi intenționat. Miliardul nu a fost furat de un om sau doi. Miliardul nu a fost furat într-o zi sau două, așa cum încearcă să ni se spună. Cei care vorbesc despre PD că a furat miliardul trebuie să vină cu dovezi. Vă amintiți că eu am publicat raportul Kroll?”, a adăugat acesta.

Sursa citată menționează că nu a văzut încă raportul Kroll 2 și că acuzațiile la adresa PD sunt „simple speculații”. 

„Ați văzut în raportul Kroll vreun nume din conducerea PD sau măcar afiliat formațiunii? Nu. Nume afiliate PLDM am văzut, discuții telefonice ale lui Șor cu oameni din PLDM, cu lideri de partid am auzit. Dar de PD ați auzit undeva?”, a întrebat Candu.

Președintele Parlamentului a mai adăugat că nici deputații din PLDM care s-au alăturat PD nu ar avea tangență cu acest furt: 

„L-ați văzut în raport pe cineva dintre ei?! Dacă este cumva menționat în dosarele procuraturii și CNA, atunci să răspundă potrivit legii”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării