main logo
1482

Candu, replică pentru Brînzan la subiectul Arenei Chișinău

În urma declarațiilor făcute de către ministrul Economiei în privința proiectului Arenei Chișinău, Candu i-a adesat un mesaj în care îi recomandă să nu-și „defileze spiritul antreprenorial”.

Candu, replică pentru Brînzan la subiectul Arenei Chișinău

„Arena Chișinău este un proiect social și niciodată nu a fost promovat ca un proiect business”, a declarat Candu pe o rețea de socializare, transmite Știri.md

Democratul susține că „compania din Turcia, care construiește Arena Chișinău, și-a asumat costurile de construcție, iar statul va achita banii pe parcursul unei perioade mai mari de 10 ani”.

„Și dacă tot aveți acele cunoștințe de antreprenoriat (ori poate greșesc eu, și de fapt nu le aveți?) atunci cunoașteți că statul era obligat să garanteze aceste plăți pe parcursul întregii perioade, garanție realizată prin gaj al terenului.

La ora actuală, și potrivit contractului (care apropo, este public, fără "teorii de conspirației", publicat de altfel în Monitorul Oficial), atât Arena, cât și întregul teren, este și va rămâne proprietate a statului. Iar pe terenul statului rămas disponibil de 59 ha, ar fi fost bine ca să fie găsiți investitori și pentru alte proiecte de dezvoltare. Ocupați-vă în continuare de acest proiect frumos, dezvoltați-l, faceți mai multe, mai bine, căci cetățenii țării noastre merită să trăiască mai bine. Și încetați să tot căutați posibilitatea să vindeți bilete de acces la Arenă pentru a "recupera" investiția.

Și dacă tot pretindeți a fi un bun profesionist, administrați bine și eficient economia țării, ca să avem venituri la buget, și astfel statul să-și onoreze obligațiunile față de investitor.

Dacă toate acestea vă sunt atât de "străine", atunci lăsați-vă de această activitate "ingrată", și reveniți la activitatea de milioane pe care ați avut-o anterior. Căci de altfel, halal de economia țării...”, a declarat democratul.

Știri.md reamintește că ministrul Economiei, Vadim Brânzan, a dezvăluit în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” mai multe detalii din contractul semnat de Guvern cu firma turcă care se ocupă de construcția arenei.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării