716
0
Candu răspunde dacă Plahotniuc are sau nu cetățenie cehă
716
0

Informația privind faptul că fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ar deține cetățenie cehă este falsă. Despre asta a spus deputatul democrat Andrian Candu.

Foto: Știri.md

Politicianu a mai precizat că atunci când o persoană deține cetățenie cehă, nu are în drept să dețină a altă naționalitate, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Prima dată am citit și eu așa ceva. Din câte cunosc, domnul Plahotniuc nu are cetățenie cehă. Cetățenia cehă nu se obține atât de simplu. Și asta vă spun din câte eu cunosc. Dacă eu cumva aș încerca să iau cetățenia cehă, chiar dacă în familie am deja patru cehi, copii și soția. Cel care își ia cetățenia cehă trebuie să renunțe absolut la toate cetățeniile. Deci asta este imposibil”, a spus deputatul Partidului Democrat, Andrian Candu.

Anterior, deputatul ACUM Dumitru Alaiba a făcut public un certificat care atestă că un cetățean al Cehiei cu numele Vladimir Plahotniuc, născut în 1966 ca și politicianul moldovean, a încercat să înregistreze o companie în Marea Britanie pe 4 iunie curent.

Presa a scris că Vladimir Plahotniuc avea cetățenia României, sub numele de Vlad Ulinici, dar și cetățenia Federației Ruse.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter