main logo
1610

Candu: PDM nu dorea ca Sandu să ajungă președinte. Era jucător de temut

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, susține că, în ciuda declarațiilor făcute atunci de democrați, PDM nu și-a dorit ca lidera PAS, Maia Sandu, să ajungă în funcția de președinte al R. Moldova.

Candu: PDM nu dorea ca Sandu să ajungă președinte. Era jucător de temutColaj: știri.md

Declarațiile au fost făcute de deputatul Pro Moldova, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

Potrivit lui Candu, în acea perioadă PDM nu și-a dorit ca Maia Sandu să ajungă să fie aleasă în funcția de președinte al R. Moldova întrucât „era un jucător de temut pentru PDM”.

„Atunci PDM era o putere, era un jucător important pe arena politică. Probabil teama, probabil o anumită necompatibilitate.

Acum ne dăm seama că și președintele Dodon este foarte incompatibil cu foarte multe chestii. Teama și pericolul pe care eventual ar fi generat-o Maia Sandu împotriva PDM și împotriva echipei. Era și este un jucător de temut la ora actuală pentru mulți alții.

Frica de confruntare sinceră și cinstită și tot felul de șmecherii de acestea numai ca să învingi adversarul nu le stă bine bărbaților”, a declarat Andrian Candu.

În acest context, chiar și așa, Candu afirmă că în 2016, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, el a votat pentru Maia Sandu și susține că la un eventual nou scrutin, în cazul în care lidera PAS se va duela din nou cu Igor Dodon, va vota tot pentru ea.

Tot aici, liderul Pro Moldova susține că liderei PAS i s-ar potrivi mai bine funcția de președinte decât cea de premier.

„Eu cred că în funcția de premier nu a reușit, poate și din lipsa de experiența, poate și din lipsa unei echipe bine stabilită cu o anumită viziune, poate contextul politic și jocurile inclusiv urâte din partea partenerului PSRM și Dodon. Eu cred că echipa dumneaei și ea a învățat ceva din acea experiență.

Cred că este mai bine pregătită pentru orice provocare. Ea e mult mai compatibilă și mai bine i-ar sta ca președinte de țară decât de prim-ministru.

Cred că ar putea da acel ton bun pentru schimbări radicale, totuși vocea unui șef de stat este alta ca greutate și putere decât vocea unui prim-ministru, care de foarte multe ori intră în chestii de micro-management unde te pierzi în detalii.

Dumneaei are o anumită experiență din funcția de prim-ministru și dacă reușește în funcția de președinte de țară, va ști să completeze eventual unele neajunsuri inclusiv a următorului prim-ministru”, a mai menționat Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării