main logo
705

Candu: Orice document votat de acest Parlament va fi atacat la CC

PDM a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională (CC) orice document adoptat la şedinţa de sâmbătă, 8 iunie, a Parlamentului.

Candu: Orice document votat de acest Parlament va fi atacat la CC

Vicepreşedintele PDM, Andrian Candu a calificat votarea speakerului Parlamentului drept "ilegală şi uzurpare a puterii de stat". 

"Orice document votat de acest Parlament va fi atacat, deja colegii atacă decizia de numire a președintelui Parlamentului”, a spus Candu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

El a specificat că va cere instituţiilor responsabile să investigheze finanţarea PSRM şi a spus că singurii care pot lua o decizie sunt cetățenii RM. 

"Chiar dacă nu ne-am dorit anticipate, asta este singura soluție", a conchis Candu. 

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 iunie, deputaţii PSRM şi cei din blocul ACUM s-au întrunit în şedinţă plenară, la care au semnat un angajament temporar de colaborare şi au ales-o prin vot secret pe Zinaida Grecianîi în funcţia de preşedinte al parlamentului. 

Asta deşi Curtea Constituţională a decis că termenul legal pentru formarea unui guvern a expirat la data de 7 iunie, iar parlamentul urmează a fi dizolvat. 

Curtea a statuat că în cazul apariției circumstanțelor de dizolvare obligatorie a Parlamentului ca urmare a blocajului legislativ și/sau a imposibilităţii de formare a Guvernului timp de 3 luni (90 de zile), Parlamentul nu este în drept să desfăşoare activitate legislativă și să-și îndeplinească atribuțiile prevăzute de art. 66 din Constituție, precum şi să constituie organe de conducere ale Parlamentului.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării