main logo
744

Candu nu înțelege de ce se caută subtexte în demisia președintelui CC

Speakerul Andrian Candu spune că președintele Curții Constituționale, Tudor Panțîru, a demisionat din motive personale, legate de familie.

Candu nu înțelege de ce se caută subtexte în demisia președintelui CCCandu nu înțelege de ce se caută subtexte în demisia președintelui CC. Foto: Timpul

Candu s-a arătat surpins când a fost întrebat ce crede despre vocile care spun că Panțîru ar fi plecat din cauza că nu voia să participe la deciziile CC de suspendare a președintelui. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Important” de la TVC21.

Când Panțîru a demisionat, mai mute voci din opoziție au declarat că acesta a plecat pe fundalul ultimelor decizii ale CC, scrie Agora.

„Nu ați observat că e obișnuința unei opoziții care fac din țânțar harmăsar sau fac teorii ale conspirației?”, a întrebat Candu, retoric. „Domnul Panțîru a plecat pe motiv de familie, avea intenția mai demult. El a fost numit la propunerea CSM, și tot ei trebuie să selecteze alt candidat. Nu înțeleg de ce toți caută cusur la ceva. Domnul Panțîru are capacități deosebite, a fost senator în România, președintele Curții Constituționale din Bosnia și Herțegovina, judecător la CEDO, a fost un judecător onorabil și cu demnitate și la CC. Un astfel de om, dacă ceva se întâmplă și e în neregulă, credeți că nu ar putea ieși și să spună? De ce vrem să găsim rău acolo unde nu-i? Încercați să aflați lucruri care nu există”, a spus Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării