17 septembrie, 06:00
1 524
5
Candu: I-am împrumutat domnului Plahotniuc 5.000.000 de lei
17 septembrie, 06:00
1 524
5

Liderul Pro Moldova, Adrian Candu, a declarat, aseară, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, că încetul cu încetul economiile acestuia se epuizează.

Colaj: știri.md

Declarația a fost făcută în contextul în care Adrian Candu a fost întrebat de moderatorul emisiunii despre o „datorie” pe care o are acesta față de Vladimir Plahotniuc, nașul de cununie al lui Candu, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Este vorba despre o sumă care s-ar ridica aproximativ la 5.000.000 de lei.

„Eu i-am împrumutat bani domnului Plahotniuc în decembrie 2016, în baza unui contract - 5.000.000 de lei, banii mei și am primit acești bani pe parcursul a doi ani de la împrumut.

Transferurile bancare sunt, actele sunt, banii sunt declarați în declarația de avere. Dlui a fost un om de afaceri prosper cu foarte multe afaceri.

Atunci când i-am împrumutat acești bani, am știu foarte bine că are de unde mi-i întoarce. Eu astăzi sunt într-o perioadă mai dificilă față de dlui.

Domnul Plahotniuc mi-a compensat prețul de vânzare-cumpărare a apartamentului pe care l-am cumpărat și am câțiva ani la dispoziție să găsesc sursele corespunzătoare să-i reîntorc banii. La ora actuală economiile mi se epuizează încetul cu încetul”, a spus Adrian Candu.

Fiind întrebat de moderatorul emisiunii dacă acesta nu vede cumva o problemă în faptul că este „îndatorat” unui om care este numit de societate „oligarh”, Candu a răspuns:

„Această persoană îmi este mie nan de cununie în fața Domnului și la biserică. Niciodată, indiferent ce și cum, eu n-am să trădez o persoană așa cum n-am trădat pe nimeni.

Această persoană este acuzată, dar nu este o decizie finală a vreunei instanțe care să dovedească acest lucru.

Eu îl cunosc pe domnul Plahotniuc din 2005 sau 2006, relația noastră a crescut treptat până am ajuns în 2009 să mă căsătoresc.(...) Eu nu mă întorc cu spatele la oamenii care îmi sunt prieteni!”.

Tot în cadrul emisiunii Candu a ținut să precizeze că la moment doarme liniștit pentru tot ce a făcut până acum, mai ales în politică, afirmând că este cu conștiința curată.

Întrebat din ce bani este întreținută formațiunea Pro Moldova, Candu a răspuns: „Noi avem unele donații, nu foarte mari. Finanțările partidului sunt în mare parte din membrii partidului, din donații. În acestă lună sunt primele plăți pe care le facem pentru câteva birouri în teritoriu. Nu avem salariați încă”.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter