main logo
635

Candu: Hackerii ruși atacă aproape zilnic instituțiile de stat

Speakerul Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, ieri, a fost invitatul unei emisiuni de la postul de televiziune din SUA, i24 News.

Candu: Hackerii ruși atacă aproape zilnic instituțiile de stat

Politicianul moldovean a povestit cum Rusia se bagă în treburile naționale și cum această țară își dorește să creeze din nou un imperiu asemănător cu cel URSS, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

„Războiul rece nu s-a încheiat. Rusia a intervenit violent în treburile interne ale Moldovei și Ucrainei și pe această cale intenționează să renască Uniunea Sovietică”, aceasta a declarat Andrian Candu la postul de televiziune i24 News. 

Acesta se află într-o vizită de lucru la Washington. 

Beneficiind de posibilitatea de a vorbi la un post de televiziune american, Andrian Candu a ținut să relateze despre 5 metode prin care Rusia a comis imixtiuni în Moldova, scrie newsmaker.md.

1. Finanțarea partidelor politice, inclusiv societatea civilă;

2. Presa. Aici a enumerat câteva elemente precum dezinformarea și propaganda;

3. Sistemul energetic. Republica Moldova rămână 100% dependentă de gazul rusesc și într-o formă mai redusă de energie electrică. Candu spune că nu e vorba de business, ci ca un instrument de control politic;

4. „Ocuparea Transnistriei” pe teritoriul căreia se află armata rusească;

5. Atacuri cibernetice. „Noi, practic zilnic înregistrăm atacuri cibernetice provenite din Rusia asupra instituțiilor Parlamentului și Guvernului”, a declara Andrian Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării