main logo
384

Candu: Fiecare companie străină care vine în Moldova înseamnă dezvoltare

Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat la evenimentul organizat cu ocazia marcării a 15 ani de la fondarea Asociației Investitorilor Străini.

Candu: Fiecare companie străină care vine în Moldova înseamnă dezvoltareCandu: Fiecare companie străină care vine în Moldova înseamnă dezvoltare

”Asociația Investitorilor Străini nu înseamnă doar o comunitate a oamenilor de afaceri, ci vorbim despre o echipă de profesioniști, care, împreună cu autoritățile, promovează cele mai bune politici în vederea atragerii investițiilor și îmbunătățirii mediului de afaceri”, a declarat Andrian Candu, transmite Știri.md

Președintele Parlamentului a apreciat propunerile valoroase, care au venit, de-a lungul timpului, din partea mediului de afaceri și a făcut o trecere în revistă a politicilor realizate de autorități pentru ca mediul de afaceri să fie mai atractiv. Speakerul a remarcat faptul că oamenii de afaceri au contribuit la reforma regulatorie și reforma fiscală, semnalând și abuzurile instituțiilor care ar fi putut să se implice în activitatea mediului de afaceri.

”Venirea unei companii străine în Republica Moldova înseamnă nu doar bani și profit, înseamnă educația angajaților și politica corporativă, inovații, știință, dezvoltare în diferite domenii”, a punctat Andrian Candu.
Președintele Parlamentului a adresat mesaje de felicitare investitorilor, dorindu-le să se simtă bine în țara noastră, iar mediul de afaceri să fie unul prielnic.

Asociația Investitorilor Străini (FIA) a fost fondată în septembrie 2003. Aceasta este prima asociație non-profit și non-politică a companiilor cu capital străin care activează în Republica Moldova. FIA este formată din 18 membri din 11 țări, cele mai mari companii din Republica Moldova cu capital străin, în cadrul cărora lucrează peste 16 500 de persoane. Investiția totală a companiilor membre FIA este de aproximativ 1 miliard 150 milioane euro. Aceste companii funcționează în aproape toate sectoarele economiei: industrie, agricultură, infrastructură, telecomunicații, medicină, distribuție, consultanță etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării