main logo
1260

Candu: Domnule Dodon, eliberați piloții moldoveni din captivitate electorală

Delegația Republicii Moldova, detașată ieri la Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni eliberați din prizonierat în Afganistan nu au obținut deocamdată de la autoritățile ruse nici accesul la ei, nici informația privind locul unde sunt plasați.

Candu: Domnule Dodon, eliberați piloții din captivitate electorală

Cu o reacție pe acest caz a venit și speakerul Parlamentului, Andrian Candu:

„Este incredibil că echipa autorităților Republicii Moldova nu are acces la cetățenii ei, este plimbată dintr-o parte în alta, de parcă se așteaptă să vina "salvatorul" ca să-i ia pe ostatici. Vă explic de ce cred că se întâmplă toate acestea! Pentru că tot ce vedem este o acțiune de imagine a cetățeanului Dodon Igor, pe care nu-l pot numi președinte. Acest om trebuie să plece mâine pe două zile la plimbare în Germania, iar celor de la Moscova li s-a spus să-i țină pe compatrioții noștri acolo, până își termina Dodon promenada prin Europa, ca să poată veni după ei, secondat de camere de luat vederi, să se filmeze cu ostaticii, să-i pună să facă declarații despre rolul lui de "erou salvator". Iată care este scenariul! 

Domnule Dodon, opriți imediat toată această batjocură, eliberați cetățenii moldoveni din captivitate electorală în care îi țineți chiar dvs. acum. Ce-i mai important pentru dvs, aducerea acasă a cetățenilor moldoveni sau plimbarea la Munchen? Știu, o să spuneți că starea de sănătate a piloților moldoveni este de vină și că ei își vor reveni misterios imediat ce vă terminați treaba în Germania. Dar vă informez că Guvernul a trimis o echipă de medici la Moscova, care sunt gata să acorde asistență medicală și să confirme sau infirme dacă starea de sănătate permite ca ei să fie aduși acasă. De ce medicilor nu li se permite accesul la ei? Ca să nu vadă că pot fi aduși chiar și azi acasă?! Deci, nu vă obosiți cu minciuni, puteți cu un simplu telefon să puneți punct acestui caz în care ați demonstrat cât de cinic sunteți, cât de puțin contează pentru dumneavoastră moldovenii, dar cât de mult preț puneți pe imaginea dvs. 

Domnule Igor Dodon, nu ați devenit eroul la care ați visat prin această acțiune, ați demonstrat doar cinism prin modul în care va folosiți în scop electoral de drama acestor doi oameni și a familiilor lor", a scris Candu pe Facebook.

Știri.md amintește că autoritățile moldovenești au solicitat organelor competente ale Federației Ruse asigurarea accesului delegației Republicii Moldova, în cursul zilei de astăzi, la cei doi cetăţeni ai Republicii Moldova eliberați din prizonierat în Afganistan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării