main logo
2726

Candu, despre violenţele din SUA: Sper că lecția va fi învățată de noi

''Regulile și legile trebuie respectate chiar dacă nu ne plac sau ne pare că dezavantajează dorința populară de moment''.

Candu, despre violenţele din SUA: Sper că lecția va fi învățată de noiFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de liderul Pro Moldova, Andrian Candu, în legătură cu ultimele evenimente di SUA, transmite Știri.md.

''Am urmărit cu neliniște cum au derulat evenimentele din Capitoliu. Întreg respectul pentru congresmenii care și-au onorat datoria de a valida votul de la alegerile prezidențiale, în pofida presiunii la care au fost supuși.

Sper că lecția acestor zile va fi învățată de noi toți - regulile și legile trebuie respectate chiar dacă nu ne plac sau ne pare că dezavantajează dorința populară de moment.

Rătăcitul prin pretinse lacune ale legislației sau chestii nereglementate expres este în detrimentul oamenilor și al țării, deoarece Constituția are în vedere responsabilitatea și buna intenție a actorilor care o pun în aplicare.

Democrația este o construcție fragilă, iar atunci când politicienii interpretează legile după bunul lor plac, indiferent dacă o fac în interes personal sau în interes public, suferă oamenii care i-au crezut și este compromisă autoritatea statului'', a declarat Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării