main logo
615

Candu, despre decizia PSRM de a boicota referendumul: Joc de copii

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, este surprins de decizia Partidului Socialiştilor (PSRM) de a boicota referendumul consultativ.

Candu, despre decizia PSRM de a boicota referendumul: Joc de copii

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a menţionat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, după şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului.

Candu a remarcat că decizia Partidului Comuniştilor (PCRM) de a boicota referendumul consultativ era de aşteptat, deoarece poziţia liderilor lor este de mult cunoscută, ceea ce nu se poate spune despre PSRM, transmite Știri.md.

„Sunt surprins de decizia socialiştilor, deoarece se ştie că conducerea partidului a susţinut ideea reducerii numărului de deputaţi. Prin urmare, demersul lor arată ca un joc de copii şi de emoţii", consideră el.

Candu a calificat drept "cinică" propunerea PSRM de a include în referendum problema interzicerii trecerii deputaţilor la alte facţiuni, deoarece Preşedintele Igor Dodon "însuşi este un migrant şi un traseist politic".

„El a plecat din PCRM şi a trecut la PSRM, dând la o parte fosta conducere a acestui partid. Eu poate aş putea vorbi despre astfel de idei, deoarece niciodată nu am trecut de la un partid la altul", a menţionat el.

Fracţiunea Partidului Democrat este formată pe jumătate din transfugi politici, deoarece, potrivit rezultatelor alegerilor parlamentare din 2014, partidul a obţinut 19 mandate, însă în prezent are 42 de deputaţi. 

Rândurile democraţilor au fost completate în principal de deputaţi ai Partidului Comuniştilor şi Partidului Liberal Democrat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării