main logo
826

Candu: Dacă va deveni deputat, Șor nu va avea imunitate parlamentară

Chiar dacă va deveni deputat, Ilan Șor nu va avea imunitate parlamentară.

Candu: Șor nu va avea imunitate, chiar dacă devine deputatCandu: Dacă va deveni deputat, Șor nu va avea imunitate parlamentară

Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care a ținut să menționeze în cadrul unei emisiuni faptul că această funcție nu va deveni colacul de salvare al primarului de Orhei, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Ilan Șor a fost condamnat. Urmează o a doua instanță. Acolo scuze nu mai sunt. Nu ar fi corect ca eu în calitate de președinte al Legislativului să-mi expun părerea. Ilan Șor a cooperat cu anchetatorii. El are restricții de a părăsi țara. Vom vedea dacă va fi sau nu admis la alegeri, lucru pe care îl va spune Agenția Națională pentru Integritate”, a declarat Candu în cadrul emisiunii „Moldova în direct”

Potrivit lui Andrian Candu, chiar dacă va deveni deputat, Ilan Șor nu va avea imunitate parlamentară.

„Foarte mult se speculează. Legea spune clar că o persoană condamnată deja în dosar, dacă devine deputat, imunitatea nu se aplică. Chiar dacă devine deputat, asta nu-l salvează. Procurorii l-au ridicat frumușel din sala plenului și l-au dus”, a conchis președintele Parlamentului.

De menționat că, deși este condamnat, primarul orașului Orhei are planuri mari pentru următoarele alegeri parlamentare. Cel puțin asta a declarat Ilan Șor în timpul unei întâlniri cu simpatizații său.

Acest lucru a trezit critici în rândul opoziției, dar și a mai multor cetățeni, care se arată indignați de faptul că „persoana implicată în jaful secolului” continuă să stea la liberate. Mai mult, să devină și deputat în Parlament.

Amintim că în februarie, a fost luată decizia ca dosarul primarului din Orhei să fie strămutat de la Curtea de Apel din capitală la Cahul, după ce doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul.

Ilan Șor a fost condamnat în vara 2017 la 7 ani și 6 luni de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării