main logo
943

Candu a declarat că Plahotniuc va reveni în curând în Moldova

Vicepreşedintele Partidului Democrat (PDM), Andrian Candu, a declarat că liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc, va reveni în curând în Moldova.

Candu a declarat că Plahotniuc va reveni în curând în MoldovaFoto: Știri.md

Potrivit Infotag, despre aceasta el a comunicat miercuri seara, la o emisiune TV, transmite Știri.md.

El nu a spus cât de repede se va întoarce - într-o săptămână, o lună sau câţiva ani.

"Toate acestea sunt manipulări. El se va întoarce în curând, imediat ce va rezolva problemele de asigurare a securităţii familiei sale. 

El nu a dispărut nicăieri, dispariţia implică anonimatul şi lipsa de comunicare. Membrii PDM comunică cu el foarte des, iar luni el a publicat un mesaj în care spune că doreşte să fie cu familia sa. 

El nu se ascunde, munca decurge, există o comunicare intensă. Vlad Plahotniuc nu are nimic de ascuns, se ocupă doar de chestiunile de familie şi de siguranţa familiei sale, precum şi a sa proprie", a spus Candu.

În acelaşi timp, el a refuzat să spună în ce ţară se află Vlad Plahotniuc, dar a negat afirmaţiile că a zburat în SUA, deşi presa a scris anterior că familia sa locuieşte în prezent în Miami.

"Domnul Plahotniuc nu este în SUA. M-am întâlnit cu el în Europa, dar nu o să intru în detalii despre locaţia sa, el vrea să asigure securitatea familiei sale. 

În ultimul timp, au existat numeroase ameninţări în adresa lui şi a familiei sale. Mai ales anul trecut şi mai aproape de alegeri. 

Ameninţările veneau din Rusia, direct sau indirect. Noi am dus o politică de asigurare a securităţii ţării, iar ruşii, bineînţeles, nu ne apreciază şi chiar ne consideră adversari", a spus Candu.

Potrivit lui, în urmă cu un an, în străinătate a avut loc o tentativă de a-l răpi pe Vlad Plahotniuc.

"Nu vom intra în detalii. Este clar că aceasta a fost o operaţiune a serviciilor speciale ale unei ţări", a declarat fostul preşedinte al Parlamentului.

Răspunzând la întrebările jurnalistului, el a spus că Plahotniuc a fost absent de la şedinţele Parlamentului din motive întemeiate şi nu ar trebui să fie sancţionat pentru aceasta.

"Regulamentul Parlamentului prevede sancţiuni financiare pentru absenţe nemotivate de la şedinţele legislativului. Dar el depune o cerere îşi care îşi va explica absenţele, care sunt motivate", a spus Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării