main logo
353

Candidatul Voznoi spune cum va fi posibilă implimentarea programelor

Vitalie Voznoi, candidatul Partidului Politic „Stânga Europeană”, susține că echipa sa, care este una civică, vine în cursa pentru Primăria capitalei cu un program din cinci capitole – Chișinău liber, Chișinău modern, Chișinău confortabil, Chișinău verde și Chișinău social.

Candidatul Voznoi spune cum va fi posibilă implimentarea programelorFoto: ipn.md

Potrivit lui, implementarea obiectivelor și a programelor va fi posibilă doar dacă va fi realizată Declarația de transparență, pe care el și echipa sa au propus-o spre semnare altor candidați. Afirmațiile au fost făcute la dezbaterile publice „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, organizate de Agenția de presă IPN, transmite Știri.md

Potrivit lui Vitalie Voznoi, Declarația de transparență care conține 15 puncte a fost elaborată de societatea civilă în 2018. Printre punctele documentului se numără renunțarea la restricțiile privind accesul liber al cetățenilor, recertificarea tuturor funcționalilor Primăriei în termen de un an, precum și organizarea concursurilor de angajare pe baza competențelor și merite etc.

În alegeri, activistul mizează pe alegătorii care „sunt obosiți de corupție” și aceștia, în opinia sa, reprezintă 99% din oraș. Candidatul este de părere că alegerile actuuale nu sunt libere și corecte, inclusiv, din cauza că unii concurenți electorali, nefiind înregistrați, desfășurau activități electorale, și nici nu este clar pe ce bani.

Voznoi declară că atât el, cât și ceilalți participanți la dezbatere, nu prea au șanse să obțină fotoliul de primar, însă este nevoie să se lupte măcar pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Chișinău. În opinia sa, șansele sunt mici, deoarece un candidat, spre exemplu, cheltuie zeci de milioane de lei pentru publicitate, concerte, iar altul face campanie pe spatele primului, spunând că „trebuie să luptăm cu tancuri rusești, chiar dacă cu alte cuvinte”.

Candidatul consideră că anume el trebuie votat la alegerile din 20 octombrie, deoarece împreună cu echipa sa, timp de opt ani a luptat cu construcțiile ilegale, demolarea monumentelor, au monitorizat activitatea Consiliului Municipal Chișinău din 2014 până acum. Nu a fost membru al PDM, PPEM, PLDM, PL, lucru care, crede el, este foarte important.

Candidatul recomandă alegătorilor să voteze candidații care au semnat Declarația de transparență, „deoarece în Consiliul Municipal va fi foarte important acest lucru” și să țină cont de ceea ce s-a făcut în ultimii patru ani de cei care doresc să devină consilieri sau primari. „Eu propun să votați „Stânga Europeană” – lista civică și calitatea mea de candidat la primar – Vitalie Voznoi”, a îndemnat candidatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării