main logo
393

Candidatul PL: Construcția unei centrale termoelectrice în oraș ar reduce factura cu 30%

Candidatul Partidului Liberal la Primăria capitalei, Valeriu Munteanu, susține că o centrală electrică de cogenerare, construită în zona metropolitană și aflată în patrimoniul municipalității, va contribui la independența energetică a orașului, reducând facturile chișinăuienilor cu 30%.

Munteanu: Construcția unei centrale termoelectrice ar reduce facturaMunteanu: Construcția unei centrale termoelectrice ar reduce factura

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Candidatul liberal a spus că Republica Moldova importă 79% din energia electrică consumată. „Guvernanții au transformat, din păcate, de-a lungul anilor importul de energie electrică într-o metodă de finanțare a separatismului de la Tiraspol. Peste 70% din energia electrică importată se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan”, spune Valeriu Munteanu.

Potrivit candidatului PL, toate instalațiile termice din oraș datează din perioada sovietică, sunt învechite și au o rentabilitate mică. Totodată, Chișinăul este unica capitală europeană în care nu Primăria este cea care administrează gospodăria de termoficare a orașului.

„Termoelectrica a ajuns în totalitate în proprietatea statului, astfel că chișinăuienii nu au posibilitatea să vadă când, cum le este procurată, produsă sau livrată energia termică”, a menționat Valeriu Munteanu. Construcția unei centrale electrice de cogenerare va scuti locuitorii Chișinăului „de jugul contractelor care le sunt puse în gât de guvernarea de la Chișinău și axa Tiraspol-Moscova”, a mai spus candidatul liberal.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării