main logo
4047

Candidatul Ivan Diacov, în direct la TV: Mariana, nu mă enerva

Candidatul propus de Partidul Nostru la funcția de primar general de Chișinău, Ivan Diacov, s-a lăsat deranjat de o întrebare a jurnalistei Mariana Rață în timpul unor dezbateri la un post de televiziune.

Candidatul Ivan Diacov, în direct la TV: Mariana, nu mă enervaFoto: IPN

Jurnalista l-a întrebat dacă ar accepta să fie viceprimar de Bălți în cazul că Renato Usatâi ar câștiga alegerile, transmite Știri.md.

"Exclus. Eu sunt cu familia. Eu ce n-am ce mânca? Mariana, care e sensul? Nu mă enerva! Poate mă trimiți și la Moscova?", a răspuns Ivan Diacov.

Ivan Diacov candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Politic „Partidul Nostru”. Sloganul de campanie al candidatului este: „Salvăm Chișinăul împreună”.

Candidatul are 66 de ani. S-a născut în regiunea Kurgan, Federația Rusă, într-o familie de deportați basarabeni, originari din satul Bașcalia, raionul Basarabeasca. 

De profesie este procuror, în prezent la pensie. Este fratele mai mic al lui Dumitru Diacov, președinte de onoare al Partidului Democrat.

În declarația de avere depusă la Consiliul electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău, familia candidatului declară că a obținut, în ultimii doi ani, din activități didactice, științifice și de creație, peste 100.000 de lei. 

Din pensie, familia a adunat peste 286.000 de lei. Totodată, din vânzarea unui automobil a obținut 150.000 de lei. 

Familia candidatului mai declară că are datorii de peste un milion de lei la un creditor, dar și opt conturi bancare pe care are aproape 930.000 de lei. Familia declară că are în proprietate și posesie două terenuri, o casă de locuit, un garaj și două automobile.

Partidul Politic Partidul Nostru este condus de către Renato Usatîi. Ivan Diacov nu este membru al acestui partid.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării