main logo
502

Candidatul care de la președinte de raion a ajuns deputat în Parlament

Președintele raionului Hîncești, Ghenadie Buza care a candidat pe circumscripția nr. 39, com. Sărata Galbenă din partea Partidului Democrat i-a câștigat pe concurenții săi cu 42% din voturi.

Candidatul care de la președinte de raion a ajuns deputat în ParlamentCandidatul care de la președinte de raion a ajuns deputat în Parlament

Astfel, acesta a acumulat de la alegători peste nouă mii de voturi.  El este medic chirurg de profesie, iar în prezent deține funcția de președinte al raionului Hâncești, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

În declarația de avere depusă la CEC pentru ultimii doi ani, Buza spune că a avut venituri de peste 746 de mii de lei din salariul din Consiliul Raional Hîncești, Spitalul Raional, Centru Medical Pro Femina, SRL Taxi Auto și altele. De asemenea, concurentul a primit 50 de mii de lei din vânzarea unui automobil și alte trei venituri din indemnizații, pensii și ajutor material. Toate ajung la suma de circa 71 de mii de lei.

Ghenadie Buza are în posesie trei intravilane și un extravilan. Două dintre acestea este indicată suma de zero lei. Familia candidatului mai are o casă de locuit de 115 metri pătrați și un garaj care valorează peste 88.000 de lei și un apartament de 38.000 de lei.

Potrivit Moldova Curata, s-a implicat în politică inițial din partea PCRM, fiind consilier orășenesc, iar din 2010 a ajuns în Consiliul Raional ca reprezentant al Partidului Democrat (PDM). A fost ales în funcția de președinte al raionului Hâncești pe 17 iulie 2015. Pentru candidatura sa au votat consilierii raionali ai PDM, PL și ai Blocului „PPEM – Iurie Leancă”, care au anunțat că ar fi format o Coaliție, dar și câte trei reprezentanți ai PCRM și PSRM.

Pe circumscripția nr. 39, com. Sărata Galbenă au candidat cinci concurenți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării