246
0
Candidații PLDM care vor lupta la alegeri pentru trei fotolii de deputat
246
0

Tudor Deliu, Iurie Bojoncă și Alexei Frunză sunt candidații Partidului Liberal Democrat pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019 care vor avea în patru circumsripții uninominale.

Foto: Știri.md

Decizia a fost luată de Biroul Politic Central al partidului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

După ce Consiliul Politic Național al PLDM l-a propus recent pe Tudor Deliu ca și candidat pentru circumscripția nr. 33, formațiunea a desemnat alte două candidaturi: cea a lui Iurie Bojoncă – pentru circumscripția uninominală nr. 50 (la Vest de Republica Moldova sau Diaspora), și cea a lui Alexei Frunză – pentru circumscripția uninominală nr. 48 (Slobozia, mun. Tiraspol și Bender).

Iurie Bojoncă are 58 de ani, este licențiat în filologie la Universitatea pedagogică „Ion Creangă” din Chişinău, iar din 2003 locuieşte cu toată familia sa în Italia. A lucrat ca profesor și director de școala medie în Băcioi, Ialoveni, ca redactor-adjunct la ziarul raional „Baştina” din Ialoveni și ca profesor de limbă şi literatură română la Liceul „Prometeu” din Chișinău. Iurie Bojoncă este poet și prozator, unele cărți le-a scris în limbra italiană. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Alexei Frunză are 51 de ani și este absolvent al Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” și al Academiei de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova. Frunze este magistru în drept și a activat în organele de forță ale Republicii Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter