main logo
448

Candidații la Primăria Chișinău s-au activizat cu mesaje electorale pe Facebook

În prag de campanie electorală, candidații la șefia Capitalei au devenit mai activi pe Facebook. Aceștia postează mai des, își anunță planurile și nu ezită să vină și cu promisiuni.

Candidații la Primăria Chișinău s-au activizat cu mesaje pe FacebookFoto: Știri.md

Printre cei mai activi sunt deputatul socialist Ion Ceban, fostul primar interimar, Ruslan Codreanu, dar și ex-ministrul mediului, Valeriu Munteanu, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Nu o facem pentru a obține capital politic, ci este o forma de comunicare”, ne asigură candidații.

Pagina de Facebook a lui Ion Ceban, candidatul socialiștilor la funcția de primar al capitalei abundă în postări despre problemele Capitalei. Tot pe Facebook, deputatul ne informează despre proiectele realizate din banii publici, dar care, potrivit lui, au devenit realitate datorită insistențelor din partea socialiștilor. Astăzi, de exemplu, deputatul a mers la școala auxiliară nr. 6. A postat mai multe fotografii și a ținut să precizeze că instituția a fost reparată grație susținerii fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal.

Ion Ceban, deputat PSRM

 „Nu fac parte din strategia de campanie, dar face parte din raportarea a ceea ce am făcut noi patru ani de zile și în special ultimul an”.

Tot despre neregulile, dar și proiecte realizate în ultima perioadă ne vorbește pe Facebook și fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Acesta a devenit mai activ după ce a anunțat că va candida ca independent la localele din octombrie.

Ruslan Codreanu, fost primar general interimar 

„Deocamdată, nu am intrat în campanie electorală. Am mult de lucru de adunat semnături. Singurul canal de comunicare este pagina de Facebook. Dacă am avut anumite realizări mă simt obligat să le raportez la oameni cum s-au cheltuit banii publici”.

Și fostul liberal, Valeriu Munteanu, candidat la funcția de primar general din partea Uniunii Salvați Basarabia este activ pe Facebook. În trecut ministru al Mediului, el s-a implicat în problema mirosului urât din Capitală. Ieri, de pildă, s-a filmat într-un video pe malul râului Bâc și a vorbit despre cine se face vinovat de această situație.

Valeriu Munteanu, președintele Partidului USB

„Este complicat să distingem perioada dintre campanie și perioada în campania electorală. Or, există problematică care nu poate fi neglijată de către noi”.

Răsfoind și paginile altor candidați la șefia capitalei, vedem că pagina lui Teodor Cârnaț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, abundă în fotografii cu familia sau postări despre participarea la emisiuni.

Mai puțin vorbește despre capitală și fostul ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, candidat din partea Partidului Verde Ecologist.

În lista candidaților la Primăria capitalei ar putea apărea și fostul primar Dorin Chirtoacă, dar și liderul Platformei Da, Andrei Năstase. Pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale, în patru circumscripții uninominale vor avea loc alegeri parlamentare noi. Campania electorală pentru candidații la funcția de primar începe din momentul înregistrării de către organul electoral.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării