main logo
1961

Candidații la Președinție au votat: Câți au participat la referendum

​​​​Candidații la prezidențiale s-au grăbit să-și exercite dreptul la vot încă în prima parte a zilei. Majoritatea au venit însoțiți de membrii familiei, iar la ieșirea din secțiile de votare, toți au declarat că au votat pentru un viitor prosper al R. Moldova.

Candidații la Președinție au votat: Câți au participat la referendumFoto: esp.md

Vasile Tarlev a fost cel mai matinal dintre candidații la prezidențiale. Acesta a venit să-și exercite dreptul la vot alături de soția sa Cel de-al doilea candidat la Președinție, care a votat, a fost Alexandr Stoianoglo, și el însoțit de familie, transmite Știri.md cu referire la TV8.md.

Următorul pretendent la Președinție care și-a exercitat dreptul la vot a fost Andrei Năstase. Acesta era împreună cu soția și fiica sa. Și Octavian Țîcu s-a prezentat la secția de votare împreună cu soția și fiul său, care a votat pentru prima dată. Candidatul Ion Chicu și-a exercitat de dimineață dreptul la vot. Acesta a venit la secția de votare cu soția și fiica sa.

Tot alături de familie a venit să-și exprime opțiunea de vot și candidatul la președinție, Tudor Ulianovschi. Ulterior, la secțiile de votare s-au prezentat candidații Maia Sandu, Irina Vlah, Natalia Morari, Renato Usatîi și Victoria Furtună.

Dintre cei 11 candidați, șapte au votat și la referendum.

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Până la ora 14:00, observatorii Promo-LEX au raportat în total 658 de semnalări de incidente. Cele mai multe dintre acestea au vizat încălcarea secretului votului.

Potrivit CEC, până la ora 16:00 au votat peste 1.143.000 de alegători, ceea ce reprezintă peste 39% din numărul total de cetățeni cu drept de vot. Totodată, până la ora 15:00 au fost înregistrați 907.594 de participanți, ceea ce reprezintă 32,11% din numărul total de alegători.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării