main logo
339

Candidații din circumscripția nr. 37: Ialoveni, Căușeni, Hâncești

Circumscripția Nr. 37: Ialoveni, Căușeni, Hâncești, cuprinde teritorial 15 localități din raionul Ialoveni, orașul Căușeni și cinci localități din raionul Căușeni și satul Buțeni din Hâncești.

Candidații din circumscripția nr. 37: Ialoveni, Căușeni, HânceștiCandidații din circumscripția nr. 37: Ialoveni, Căușeni, Hâncești

Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 37/1-37/42. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Ion Sula, economist. Din februarie 2014, timp de un an, a fost director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, după care, încă un an, ministru al agriculturii și industriei alimentare, desemnat de către PLDM. În noiembrie 2018, a aderat la PDM, fiind numit director general ANSA. Pentru perioada 1 ianuarie 2017 – 26 decembrie 2018, familia declară venituri de peste 112 mii de lei. În proprietate deține un automobil, o casă de locuit, alte zece bunuri imobile și cotă parte în Pavaje SRL (Jilava, București).

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Socialiștilor, Nicolae Pascaru. A fost profesor-antrenor al Federației de Taekwondo și la Universitatea de Studii Umanistice. În septembrie 2007, înregistrează Asociația Obștească „Voievod”, devenind președintele acesteia. Nicolae Pascaru declară, pentru ultimii doi ani, venituri salariale de peste 60 de mii de lei. Din alte activități, obține alte 20 de mii de lei. Peste 28 de mii de lei a ridicat din indemnizații și zece mii de dolari –  remitențe din Federația Rusă. Are în proprietate două terenuri intravilane, șase terenuri extravilane, patru apartamente și două automobile.

Pe locul trei este candidatul Partidului Comuniștilor, Ștefan Bivol, de meserie inginer, economist. Este prim-secretarul comitetului raional Ialoveni al PCRM și consilier raional din partea acestei formațiuni. De asemenea, este director al „Velros –Trans” SRL. În iulie 2011-octombrie 2013, a fost vicepreședinte al raionului Ialoveni. Împreună cu soția, declară pentru ultimii doi ani venituri salariale de aproape 181 de mii de lei. Din înstrăinarea unor bunuri a obținut 5400 de lei. Din indemnizațiile pentru participare la ședințele consiliului raional – 2400 de lei. Candidatul declară că are în proprietate trei terenuri agricole, un apartament, un automobil.

Pe locul patru este candidatul Partidului Politic Şor, Avelin Tabarcea, actor de teatru și film. Candidatul este prezentator al unui talk-show la Televiziunea Centrală, din Orhei. În perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, din salarii a obținut aproape 17 mii de lei, iar din îndemnizații – 23,5 mii de lei. Candidatul este proprietarul unui automobil, având și cote părți din două apartamente.

Pe locul cinci în buletin este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Petru Frunze, avocat. Din 2011, de la vârsta de 26 de ani, și până în prezent, este primarul satului Puhoi, Ialoveni. Este și președinte al Organizației Teritoriale Ialoveni, membru al Biroului Permanent al Partidului Acțiune și Solidaritate. Petru Frunze declară că a avut, împreună cu soția, în perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, un venit de aproape 392 de mii de lei. Candidatul mai declară și o donație de 3500 de euro. Din vânzarea unor bunuri a obținut 42 de mii de lei, iar din indemnizații pentru creșterea copilului – peste 26 de mii de lei. Familia declară că are în proprietate trei terenuri agricole, un teren intravilan, o casă de locuit, un apartament, un beci și trei automobile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării