main logo
518

Candidații din circumscripția nr. 36: Ștefan Vodă, Căușeni

Circumscripția nr. 36: Ștefan Vodă, cuprinde teritorial orașul Ștefan Vodă și 26 de localități din raionul Ștefan Vodă. Totodată, cuprinde două localități din raionul Căușeni.

Candidații din circumscripția nr. 36: Ștefan Vodă, Căușeni

Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 36/1-36/38. Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Nicolae Molozea, jurist de profesie. 

În perioada  februarie 2015 – iulie 2015, a fost deputat în Parlament, renunțând la mandat în favoare celui de președinte al raionului Ștefan Vodă, funcție pe care o deține și în prezent. 

Este și președinte al Organizației raionale Ștefan Vodă a PDM și membru al Consiliului Național Politic al partidului. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, împreună cu soția, declară venituri salariale de peste 540.000 de lei. Din vânzarea unor bunuri familia a câștigat încă aproape 270.000 de lei. Nicolae Molozea este proprietarul a trei terenuri extravilane, două apartamente, a unei case de locuit și unui garaj.

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandru Jolnaci, manager la întreprinderile individuale „Jolnaci Alexandru” și Verhovțevo-Trans. 

Alexandru Jolnaci a aderat la PSRM în 2014, iar în prezent este și președinte al Organizației Teritoriale Ștefan Vodă a PSRM și membru al Consiliului Republican. În iunie 2015, a devenit consilier raional în Ștefan Vodă. 

Candidatul declară venituri obținute din salarii de 21.000 de lei, între 1 ianuarie 2017 și 26 decembrie 2018. 1.800 de lei a ridicat din activitatea de consilier, iar peste 10.000 de lei  –  din pensie. Candidatul are în proprietate un automobil, o casă de locuit și alte trei imobile. Totodată, deține cotă-parte în compania Combinat Auto nr. 4 din Chișinău.

Pe locul trei este candidata Partidului Politic Şor, Natalia Tcacenco, pensionară. 

Este președinta Organizației Teritoriale Ștefan Vodă a Partidului Șor. Din salarii, în perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, a obținut venituri de peste 65.000 de lei. Din pensie – 40.000 de lei. Candidata are în proprietate un automobil.

Pe locul patru este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Andrei Dînga, de profesie economist. 

Andrei Dînga este vicepreședinte al Organizației Teritoriale Ștefan-Vodă a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Din 2000 și până în 2014, s-a aflat în Irlanda de Nord și Marea Britanie. Revenind în țară,  a înființat la Ștefan Vodă SRL „Ecoalimentrprim”, specializată în domeniul agriculturii. 

Candidatul declară, împreună cu soția, venituri de aproape 118.000 de lei și 80.000 de lire sterline, în ultimii doi ani. Familia are în proprietate aproape 55 de terenuri agricole și patru depozite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării