main logo
656

Candidații din circumscripția nr. 25, Chișinău. Ce averi declară

Circumscripția Nr. 25: municipiul Chișinău cuprinde teritorial sectorul Botanica și Centru. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 25/1-25/31.

Candidații din circumscripția nr. 25, Chișinău. Ce averi declarăCandidații din circumscripția nr. 25, Chișinău. Ce averi declară

Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la IPN

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, actual parlamentar Victor Mîndru, magistru în relații internaționale. Mai devreme, a fost deputat al Partidului Comuniștilor. A mai deținut funcțiile de prim-vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări Sociale, șef al Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, dar și funcția de viceministru al sănătății și protecției sociale. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, Victor Mîndru declară venituri în valoare de peste 234 de mii de lei din salariile de parlamentar, dar și peste 143 de mii de lei și 1400 de dolari din depuneri la instituțiile financiare. Candidatul a mai obținut 179 de mii de lei din indemnizații acordate de Parlament și din pensii. Acesta are în proprietate două apartamente și un autoturism.

Pe locul doi în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandru Odințov, politolog. Din 2015, este consilier în Consiliul municipal Chișinău, fiind membru al Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, Alexandru Odințov declară venituri în valoare de peste 12 mii de lei, bani câștigați de la SRL „Licha” în anul 2018. Concurentul electoral a mai obținut în calitate de donație 120 de mii de lei, peste 36 de mii de lei pentru participarea la ședințele CMC și peste nouă mii de lei – de la CNAS. Candidatul are în proprietate cotă parte dintr-un apartament și un automobil.

Pe locul trei în buletin de vot este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Inga Grigoriu, licențiată în arte dramatice. Este vicepreședinta Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, președinta asociației pentru dezvoltarea democrației „Decid”. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-1 decembrie 2018, Inga Grigoriu declară venituri în valoare de peste 38 de mii de lei, dar și peste 78 de mii de lei – din drepturi de proprietate intelectuală. Are în proprietate patru terenuri agricole, un teren pentru construcție locativă, o casă de locuit cu teren aferent și o casă în construcție nefinalizată.

Pe locul patru în buletin este candidatul Partidului Politic Șor, Dumitru Chitoraga, jurnalist. Candidatul, în vârstă de 35 de ani, este directorul companiei SRL „Media Resurse”, care deține posturile de televiziune „Orhei TV” și „Televiziunea Centrală”. Anterior acesta a fost comentator sportiv la postul public de televiziune „Moldova 1”. În iulie 2018, Dumitru Chitoroaga a fost desemnat reprezentant împuternicit al PP Șor în municipiul Chișinău. Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară salarii în valoare de peste 250 de mii de lei, dar și aproape 96 de mii de lei – profit din dividende din gospodăria țărănească. Acesta are în proprietate peste 20 de terenuri agricole și alte categorii de terenuri aflate în circuitul civil, precum și două automobile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării