main logo
510

Candidații din circumscripția nr. 20: Strășeni, Orhei

Circumscripția nr. 20: Strășeni, Orhei cuprinde teritorial orașul Strășeni și alte 18 localități, precum și alte patru localități din raionul Orhei. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 20/1-20/41.

Candidații din circumscripția nr. 20: Strășeni, Orhei

Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Pavel Filip, de meserie inginer, prim-ministru al Republicii Moldova și prim vicepreședinte al Partidului Democrat. 

În perioada 2011-2016, Pavel Filip a deținut funcția de ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, iar între anii 2008-2011 a fost director general al SA „TUTUN-CTC". 

Anterior, în perioada 2009-2010, a fost membru al Consiliului Confederației Naționale a Patronatelor și director general al Societății pe Acțiuni „Bucuria", în perioada 2001-2008

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-27 decembrie 2018, candidatul declară venituri din salariu și arendă de peste un milion de lei. 

Pavel Filip deține în folosință opt terenuri extravilane și două terenuri intravilane, două case de locuit, un imobil. În proprietate deține un autoturism. 

Candidatul este și acționar al SA „Bucuria”.

Pe locul doi în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Veaceslav Anghel, jurist de profesie, funcție pe care o exercită în cadrul SRL „Excluiv Media”. 

Veaceslav Anghel este președintele Organizației Teritoriale Strășeni și membru al Consiliului Republican PSRM. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, a declarat venituri din salariu în valoare de peste 109 mii de lei și peste 3 mii de lei bani din îndemnizații. 

Candidatul are în proprietate un teren agricol, un apartament și două automobile. 

De asemenea, este fondator și administrator a două SRL-uri.

Pe locul trei în buletinul de vot este Valeriu Tabacaru, candidatul Partidului Politic Șor, de profesie economist. 

Este președinte al Organizației Teritoriale Strășeni al Partidului Politic Șor, din iulie 2018. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul a ridicat salarii cu o valoare totală de peste 69 de mii de lei. Este proprietarul unui automobil. 

Familia mai declară venituri din alte surse de peste 16 mii de lei. 

De asemenea, are în proprietate un teren agricol și altul aflat în circuitul civil.

Al patrulea în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Igor Grosu, profesor de istorie, actualmente secretar general al Partidului Acțiune și Solidaritate. 

Igor Grosu a deținut funcția de viceministru al educației în perioada 2012-2015 și cea de consilier principal de stat pentru educație, știință, sănătate și probleme sociale. 

Igor Grosu a acumulat, în perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, venituri din activitatea de bază de peste 446 de mii de lei și circa o mie de euro din vinderea unui autoturism. 

Din alte surse, familia a câștigat peste 237 de mii de lei, 400 de euro și peste 6 mii de lei românești. 

Familia declară patru terenuri agricole unul dintre care cumpărat, iar celelalte trei moștenite și două terenuri intravilane în folosință. 

Candidatul deține un apartament, două case de locuit și un spațiu comercial, un automobil.

Pe locul cinci în buletinul de vot este candidatul Partidului Liberal, Nicoleta Malai, jurist de profesie, primar de Ghelăuza, raionul Strășeni. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidata declară venituri din salariu de peste 55 de mii de lei și premii în valoare de 10 mii de lei. 

Candidata are în proprietate un apartament și o casă de locuit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării