main logo
730

Candidații din circumscripția nr. 18: Orhei, Călărași

Circumscripția nr. 18: Orhei, Călărași cuprinde teritorial orașul Orhei și alte 13 localități din acest raion, precum și 7 localități din raionul Călărași. Alegătorii își vor da votul la secțiile de votare 18/01-18/48.

Candidații din circumscripția nr. 18: Orhei, Călărași

Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Primul în buletinul de vot este candidatul Partidului Democrat, Vasile Costin, de profesie inginer-mecanic, șef al Oficiului Teritorial Orhei a Cancelariei de Stat. 

Înainte de a ocupa funcția actuală, din 2012 a fost șef al Inspecției Teritoriale a Muncii Orhei. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul declară venituri din salarii în valoare de peste 324 de mii de lei și aproximativ 7 mii de lei din activități didactice, științifice sau de creație. 

Candidatul are în proprietate un autoturism și altul îl deține în folosință. 

Candidatul a creat și administrează  Întreprinderii Individuale „Vasile Costin”.

Pe locul doi în buletin este candidatul Partidului Politic Șor, Ilan Șor, de profesie jurist, primar degrevat de Orhei. 

Candidatul este președinte al Partidului Politic Șor, fondator și președinte al Clubului de fotbal Milsami, președinte al Fundației „Miron Șor” precum și președinte al Consiliului de Administrație al societății Avia Invest SRL. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, Ilan Șor declară venituri din salariul de primar de peste 124 de mii de lei, un teren intravilan în proprietate, trei apartamente, o casă de locuit și un garaj, trei automobile și conturi bancare cu peste 458 de mii de lei, 9 mii de euro și puțin peste o mie de dolari în cont. 

Acesta deține și o cotă de participare mai mică de 1% în cadrul Societății cu Răspundere Limitată „Avantage”. 

Soția lui Ilan Șor, interpreta din Federația Rusă Jasmin, a declarat aproximativ patru milioane de ruble din activitatea de întreprinzător.

Pe locul trei în buletinul de vot este candidatul Partidului Comuniștilor, Svetlana Căpățină, specializată în științe politice și relații internaționale. 

Deține funcția de specialist principal-metodist la Direcția generală educație Orhei. 

În perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, împreună cu soțul, declară venituri din salariu de peste 382 de mii de lei. 

Svetlana Căpățină a ridicat o pensie de invaliditate în perioada declarării de aproximativ 14 mii de lei. Are în proprietate un bun imobil.

Pe locul patru în buletinul de vot este candidatul Partidului Socialiștilor, Mihail Catraniuc, de meserie economist și inginer. 

Deține funcția de consultant comercial în cadrul companiei SRL „Ideal Shop”. 

Este membru al Consiliului republican al PSRM și membru al aceluiași partid din 2011. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-26 decembrie 2018, candidatul declară venituri din salarii de peste 42 de mii de lei. 

Familia mai declară un venit de peste 110 mii de lei din pensii, chirie și arendă. 

Candidatul deține în  proprietate două apartamente, un spațiu comercial și două automobile.

Pe locul cinci în buletinul de vot este candidatul Blocului electoral ACUM DA PAS, Valeriu Munteanu, jurist de profesie. 

Valeriu Munteanu este fost ministru al mediului și deputat PL. În perioada 2007–2009 a fost primar al satului Floreni din raionul Anenii Noi. În decembrie 2018, Valeriu Munteanu a părăsit PL, anunțându-și susținerea pentru blocul ACUM DA PAS. 

Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară venituri de 190 de mii de lei venituri salariale și peste 45 de mii de lei bani obținuți de către candidat și soția sa din îndemnizații. 

Valeriu Munteanu are în proprietate un teren intravilan, o casă de locuit, două bunuri imobile și două automobile. 

Familia mai declară o cotă de participare de 100% în cadrul a două SRL-uri.

Pe locul șase în buletinul de vot este candidatul Partidului Liberal, Dorin Zghibarța, de meserie jurist. 

Dorin Zghibarța este fost vice-președinte al raionului Orhei în perioada 2015-2018 și primar al satului Morozeni din raionul Orhei în perioada 2007-2015.

 Pentru perioada 1 ianuarie 2017-31 decembrie 2018, candidatul declară venituri din salariu și pensii de peste 215 mii de lei. 

Acesta are în proprietate trei terenuri agricole moștenite și un automobil. 

Familia acestuia mai deține în proprietate două terenuri intravilane și o casă de locuit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării