main logo
698

Candidați la funcția de ministru. Sandu: Sunt oameni minunați

„Oameni minunați”, așa-i descrie copreședinta blocului ACUM, Maia Sandu, pe potențialii candidații la funcția de miniștri în viitorul Guvern, în cazul în care un Guvern ACUM va fi susținut de deputații Partidului Socialiștilor din Moldova. În cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV, liderii PAS și PPDA au vorbit despre un viitor Guvern.

Candidați la funcția de ministru. Sandu: Sunt oameni minunați

„Un guvern ACUM trebuie judecat după acţiuni. Ultima dată când am vorbit cu PSRM ei au spus că sunt de acord cu un guvern ACUM şi profesionişti neafiliaţi”, a declarat Maia Sandu, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Întrebați dacă Guvernul este deja pe hârtie și există nume concrete, copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a răspuns: „Nu poate să fie gata, pentru că noi încă analizăm. Noi am hotărât că suntem în stare să facem chestia data. Am primit mai multe CV-uri, vedem”.

La rândul său, Maia Sandu a declarat: „Sunt oameni minunaţi. Chiar am fost impresionată că oameni din diaspora sunt gata să vină. Eu am fost entuziasmată şi încurajată”.

La 5 iunie curent, Consiliul Politic Național al PAS a decis că depuțații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate vor vota un speaker propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, pentru ca ulterior să se formeze un Guvern ACUM și împreună cu socialiștii să voteze pachetul de dezoligarhizare propus de deputații blocului politic ACUM.

La 6 iunie, Platforma DA a anunțat că susține decizia PAS, dar cu condiția ca PSRM să semneze și să prezinte public o serie de angajamente, printre care votarea Maiei Sandu în funcția de premier.

Se așteaptă un răspuns din partea PSRM în această privință.

Acum o săptămână, la 31 mai curent, PDM a anunțat că invită socialiștii la discuții și „a decis să mandateze conducerea partidului să întreprindă măsurile necesare pentru ca Republica Moldova să nu intre într-o criză pe termen lung și să nu se ajungă la alegeri anticipate”.

În reacție, PSRM susține că au luat act și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării