main logo
769

Candidat independent: Parlamentul și-a pierdut legitimitatea

Candidatul independent la funcţia de deputaţ în cadrul circumscripţiei nr.38 (Hînceşti), Grigore Cobzac, consideră că "actualul Parlament şi-a pierdut legitimitatea şi nu este capabil să realizeze reforme".

Candidat independent: Parlamentul și-a pierdut legitimitateaFoto: agora.md

Potrivit agenţiei Infotag, în ajun, la o dezbatere preelectorală, Grigore Cobzac a subliniat că "Parlamentul nu este un organ reprezentativ", şi în el nu se regăsesc "cei alături de care ar putea fi promovate cele mai importante reforme pentru modernizarea ţării, în primul rând, reforma justiţiei", transmite Știri.md.

"În situaţia actuală, niciodată nu vom putea duce până la capăt dosarele doldora de corupţie. Şi aceasta pentru că mulţi dintre cei care figurează în aceste dosare sunt deputaţi şi nu sunt interesaţi în desfăşurarea unei anchetr obiectivr. Însă oamenii aşteaptă rezultate. Cu părere de rău, noi am ratat acea şansă ca să schimbăm raportul de forţe în Parlament şi aceasta a fost după ce Vlad Plahotniuc a fugit din ţară, atunci când PDM era demoralizat, socialiştii erau stresaţi la maximum. În acest caz, tabloul politic ar fi fost acum cu totul altul şi probabil am fi avut o majoritate cu care am putea promova reforme. Ce va fi în actuala situaţie - vom trăi şi vom vedea. Dar, în opinia mea, componenţa Parlamentului trebuie modificată.", susţine Grigore Cobzac.

Candidatul Mişcării politice "Unirea", reprezentantul Partidului Liberal Democrat (PL), Dorin Chirtoacă, a subliniat că actualul Parlament este un "adăpost pentru hoţi".

"Acesta este un produs al lui Vlad Plahotniuc, creat după regulile sistemului mixt, cu sprijinul lui Igor Dodon. Acest lucru duce la astfel de situaţii absurde atunci când alegerile sunt organizate într-o circumscripţie specială, deşi sunt necesare alegeril parlamentare desfăşurate după sistemul proporţional. Acest Parlament este un adăpost pentru hoţi. Trebuie să alungăm hoţii de aici. Doar în acest caz Moldova va renaşte. Şi în acest sens, probabil că alegerile din Hânceşti ne vor permite să ridicăm steagul sub care va începe renaşterea", a spus liberalul.

Candidatul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Anatolie Postolachi, a menţionat că "nu există niciun alt partid care să fi demonstrat astfel de aspiraţii europene" precum PLDM. În această privinţă, el a amintit despre semnarea Acordul de Asociere RM-UE, ceea ce a fost primul pas important pentru îndeplinirea acestor aspiraţii (din parte Moldovei acordul a fost semnat de premierul, vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă).

"Moldova şi fiecare dintre cetăţenii săi nu au altă cale decât integrarea europeană. Şi eu voi face totul pentru ca PLDM să-şi recapete puterea şi să realizeze obiectivele stabilite în 2009-2014", a spus el.

Toţi cei trei candidaţi sunt de părere că cel mai mare "pericol pentru Moldova este Igor Dodon". Ei susţin ideea unui dialog între forţele de dreapta.

În cursa la alegerile parlamentare noi din circumscripţia uninominală nr. 38 Hânceşti au fost înregistraţi şapte candidaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării