735
1
Când vor reveni la muncă în Parlament deputații independenți
735
1

Deputații independenți afirmă că vor reveni la muncă în Parlament, odată ce activitatea acestuia a fost declarată legală de către Curtea Constituțională.

Foto: Știri.md

Aceștia susțin că nici nu au fost invitați până acum la ședințe de către Secretariatul Legislativului, atunci când deputații Blocului ACUM și Partidului Socialiștilor s-au întrunit și au format o majoritate parlamentară, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Noi am fost surprinși de evenimentele care au avut loc. Așteptam să ne invite, dar nu am fost informați despre ședințe. Am aflat din presă despre hotărârile pe care le-au luat colegii din Parlament.  

Noi nu puteam până acum să punem la îndoială deciziile Curții Constituționale”, a declarat deputatul Alexandru Oleinic.

Acesta s-a arătat supărat de faptul că deputații din majoritatea parlamentară au format Comisiile permanente ale Legislativului și i-au inclus pe independenți în aceste structuri, fără a-i consulta.

„Deputații independenți au fost incluși în trei comisii, dar fără a fi nominalizate concret numele. Urmează să discutăm între noi și să vedem care și din ce comisie va face parte”, a precizat Oleinic.

Și deputatul Viorel Melnic a spus că intenționează să se prezinte la următoarea ședință a Legislativului. „Voi veni la prima solicitare a Secretariatului Parlamentului”, a răspuns scurt Melnic.

Cel de-al treilea deputat independent, Ion Groza, nu răspunde la telefon pentru a preciza când va reveni la muncă. 

Colegul său din Parlament, Alexandru Oleinic, crede că acesta ar putea fi în afara țării, pentru că l-a sunat și el de mai multe ori și nu i-a răspuns la telefon.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter