main logo
308

Când va fi reluată activitatea grupului de lucru pentru Găgăuzia

Activitatea grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a Găgăuziei va fi reluată până la finele sesiunii parlamentare curente.

Când va fi reluată activitatea grupului de lucru pentru Găgăuzia

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întâlnirea din ajun cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul organului legislativ, părţile au abordat problema transnistreană şi acţiunile prioritare pentru identificarea soluţiilor optime.

În context, Claus Neukirch a anunţat reluarea, în toamna acestui an, a negocierilor în formatul "5+2". Totodată, oficialul a reiterat susţinerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova şi cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia. 

În discuţie, Zinaida Greceanîi s-a referit şi la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului şi relaţii interetnice, acţiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum şi cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării