main logo
478

Când se va afla numele celor 2 judecători la CC din partea Parlamentului

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a anunțat că până la momentul actual au fost intervievați opt candidați în cadrul concursului pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională (CC) din partea Parlamentului Republicii Moldova.

Când se va afla numele celor 2 judecători la CC din partea ParlamentuluiFoto: hotnews.ro

De asemenea, candidatul Ion Guceac a anunțat astăzi că se retrage din cursă fără a menționa motivele, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Până în această seară urmează încă șapte candidați să fie intervievați, iar la finalul zilei vor fi anunțate numele celor doi judecători la CC din partea Parlamentului.

„Către ora 19:30 finalizăm interviurile. După care observatorii, care asistă comisia, se vor expune cu recomandări legate de notarea, oferirea punctajelor tuturor celor care participă, după care membrii comisiei de concurs urmează să completeze fișele de evaluare. După ce fiecare membru a comisiei va completa fișele de evaluare, toate punctele vor fi centralizate și se va stabili punctajul fiecărui candidat. Vom face un clasament descrescător, iar primele persoane ce se vor situa pe primele două locuri, vor fi persoanele propuse Parlamentului pentru a fi numiți în funcția de judecători la CC din partea Legislativului”, a declarat Sergiu Litvinenco în cadrul unui briefing de presă.

De menționat că Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului Republicii Moldova desfășoară astăzi, 24 iulie, concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale (CC).

De menționat că la data de 22 iulie, Oleg Potîrnache a fost exclus din concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei juridice numiri și imunități, Sergiu Litvinenco.

Vezi AICI lista celor admiși la concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentului.

Amintim că la data de 26 iunie, membrii Curții Constituționale au demisionat in coprore.

De menționat că mai multe organizații ale societății civile și persoane fizice și-au exprimat regretul profund față de modul în care, în perioada 7-9 iunie, Curtea Constituțională (CC) a generat o criză politică fără precedent și au cerut demisia neîntârziată a judecătorilor constituționali.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării