main logo
750

Când Curtea de Apel va relua examinarea dosarului lui Ilan Șor

Curtea de Apel Chișinău (CA) a amânat pentru luna noiembrie ședința de judecată în dosarul Șor. Astăzi, 22 octombrie, instanța a desemnat un avocat din oficiu pentru fugarul Ilan Șor, care are acum patru apărători.

Când Curtea de Apel va relua examinarea dosarului lui Ilan ȘorFoto: jurnal.md

Noul avocat urmează să se documenteze, în zece zile, cu toate materialele cauzei penale, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

„Astăzi a intervenit un avocat garantat de stat și a solicitat oferirea posibilității de a face cunoștință cu materialele cauzei penale, care sunt destul de voluminoase. 

Instanța a admis demersul avocatului, pentru că pe viitor apărătorul se va prezenta în instanța de judecată pentru a evita o eventuală tergiversare a examinării cauzei penale în cazul în care avocații aleși de către inculpat nu se vor prezenta”, a precizat procurorul anticorupție, Mariana Botezatu.

Astfel, a fost amânată pentru o altă zi cea de-a treia ședință în dosarul Ilan Șor, examinat de Curtea de Apel Chișinău. Șor este condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate peste 60 de ședințe de judecată. 

Pe 20 august curent, Curtea Supremă de Justiție a emis o încheiere irevocabilă, prin care dosarul lui Ilan Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău, de la Curtea de Apel Cahul. 

Totodată, a fost menținută măsura preventivă – arestul în privința lui Ilan Șor și anunțarea în căutare. Deși nu a recunoscut oficial, Ilan Șor ar fi părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării