main logo
1928

Canada acordă ajutor de două milioane de dolari pentru Poliția Moldovei

Canada va sprijini Poliția Națională din Republica Moldova în cadrul unui proiect care valorează două milioane de dolari. Anunțul a fost făcut la Chișinău, de către ministrul de Externe de la Otawa, Melanie Joly.

Canada acordă ajutor de două milioane de dolari pentru Poliția MoldoveiFoto: Realitatea.md

Oficiala canadiană a menționat că Republica Moldova va fi sprijinită inclusiv pe domeniul consolidării apărării și în procesul de protecție contra dezinformării, transmite Știri.md, cu referire la realitatea.md. 

„Implementăm un program de două milioane de dolari pentru sprijinul Poliției Naționale a Moldovei. Aș dori să vă felicit cu decizia Uniunii Europene de a deschide negocierile cu dumneavoastră. Dezinformarea rusească subminează noile democrații. Am sancționat șase posturi TV și un șir de indivizi, care ajută la promovarea dezinformării rusești, inclusiv domnul Șor și persoane asociate cu el. Trebuie să lucrăm, inclusiv în domeniul cooperării militare. Putem să ajungem la un acord privind asigurările sociale. Sunt sigură că în săptămânile care urmează vom putea anunța acest acord”, a anunțat Melanie Joly.

La rândul său, șeful diplomației de la Chișinău, Mihail Popșoi, a punctat că Republica Moldova este recunoscătoare Canadei pentru sprijinul acordat. 

De asemenea, ministrul de Externe al Republicii Moldova a exprimat încrederea că mai multe produse de la noi vor ajunge pe rafturile de peste ocean. 

„Vreau să mulțumesc lui Melanie pentru sprijinul Guvernului canadian, pentru mecanismul robust de sancțiuni, pentru a nu lăsa loc de impunitate pentru cei care au păgubit cetățenii RM, iar acum, fiind în străinătate, cred că se vor bucura de punitate. Ne dorim să putem să exportăm mai multe produse în Canada, să se poată bucura prietenii noștri canadieni de bunele produse pe care le avem”, a declarat Popșoi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării