main logo
533

Campanie camuflată: Orașul, împânzit cu panourile politicienilor

Deși campania electorală începe abia peste patru zile, orașul este plin deja de panouri electorale. Pe acestea apar și sloganele partidelor, dar și fețe de deputați.

Campanie camuflată: Orașul, împânzit cu panourile politicienilor

Partidele nu încalcă legislația electorală, spun reprezentanții CEC-ului care a calificat panourile drept o formă de promovare, ce poate fi făcută pe tot parcursul anului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Panourile electorale cu Igor Dodon au împânzit, de ceva timp, străzile Capitalei.

Blocul ACUM a depus și o sesizare la CEC, dar ieri aceasta a fost respinsă.

Între timp, și alți candidați își afișează panourile prin oraș. Partidului Șor și-a expus pe bilboarduri sloganul pe care-l deține încă de la reformare din 2015.

Partidul Șor a raportat la CEC că a cheltuit echivalentul a 18 mii de euro pentru publicitatea stradală, ceea ce reprezintă jumătate din banii acumulați în fondul electoral în ultimele 3 săptămâni.

Reprezentanții CEC explică că mesajele afișate se încadrează în limita legii, întrucât partidele au voie să se promoveze în orice perioadă a anului.

În același timp, conform legii, promovarea referendumului consultativ este permisă încă de la înregistrarea candidaților. 

Astfel, Partidul Democrat și-a plasat panouri în care apar și concurenți democrați, care candidează pe aceleași circumscripții unde sunt plasate afișele. 

Aceștia au raportat însă, zero cheltuieli.

Ultimii candidați electorali pot fi înregistrați până vineri, 24 ianuarie. În ziua imediat următoare, începe oficial campania electorală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării