main logo
811

Calmâc spune de ce a demisionat din funcția de consilier al premierului Filip

„Oricum trebuia să fie o schimbare, e o chestie de moment, am simțit că pot să fac lucruri mai importante și mai creative în alte poziții”. Așa a explicat Octavian Calmâc plecarea sa din funcția de consilier al premierului Pavel Filip.

De ce a demisionat Calmâc din funcția de consilier al premierului Filip

„Am plecat din funcția de consilier în baza cererii depuse. În aceste două luni sau o lună jumate practic mi-am recuperat forțele, astfel încât să mă determin cu activitatea mea viitoare. Sunt disponibil acum pentru mai multe activități”, mai spus Octavian Calmâc, care a ocupat anterior funcția de vicepremier și ministru al Economiei, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Întrebat de ce vrea să ajungă în fotoliul de director la ANRE, acesta a spus că are experiența necesară. „Am pregătirea profesională necesară din punct de vedere regulator. Am și pregătirea academică, am studii în țară, peste hotare, vorbesc mai multe limbi străine. Consider că este un sector care necesită implicare mai activă”, a spus el.

Totuși, a mărturisit că a avut emoții, argumentând că ultimul interviu susținut a fost încă în 1996. Cât despre prioritățile pe care le-ar avea odată ajuns la conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, acestea ar fi consolidarea capacității ANRE, astfel încât instituția să poată interveni prompt în soluționarea problemelor operatorilor de pe piață, dar și în cazul cetățenilor; promovarea unei politici echitabile în domeniu etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării