main logo
2089

Boțan spune cine ar putea să-l înlocuiască pe Chicu: Am auzit de Sturza

O eventuală candidatură la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, în cazul în care Guvernul Chicu este demis, ar putea fi omul de afaceri, fostul premier, Ion Sturza.

Boțan spune cine ar putea să-l înlocuiască pe Chicu: Am auzit de Sturza

Cel puțin asta declară directorul executiv la Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boțan, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Analistul a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că a auzit că se vorbește despre o eventuală candidatură a lui Ion Sturza la funcția de prim-ministru.

„Am auzit că se vorbește despre Ion Sturza. Dacă domnul Sturza ar binevoi să accepte, ceea ce pun la îndoială că domnia sa este aventurier, în sensul bun al cuvântului, în măsura în care să se lanseze în aceasta”, a declarat Boțan.

Amintim că Ion Sturza a fost desemnat în 2016 de președintele Nicolae Timofti la șefia Guvernului. Sturza a mers în Parlament să ceară vot de încredere, însă majoritatea parlamentară de atunci nu s-a prezentat la ședință. 

Ulterior, PDM l-a propus pe Pavel Filip la această funcție, Guvernul său fiind votat la 20 ianuarie 2016 în câteva minute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării