main logo
766

Boțan: Înfrângerea lui Poroșenko, primul semnal serios pentru Plahotniuc

Înfrângerea lui Petro Poroșenko este primul semnal serios pentru Vlad Plahotniuc.

Boțan: Înfrângerea lui Poroșenko, primul semnal serios pentru Plahotniuc

Declarația a fost făcută de Igor Boțan, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, Igor Boțan a menționat că după victoria lui Vladimir Zelenski și "în România partidul-frate, Partidul Social Democrat, probabil va scădea dramatic în simpatiile cetățenilor."

„Deci, doi piloni foarte importanți pentru mașinăria politică a dlui Plahotniuc se surpă cumva, relațiile cu Uniunea Europeană au fost stricate și cele două rezoluții din anul trecut arată care este atitudinea Uniunii Europene față de dl Plahotniuc și de Guvernul pe care îl dirija din umbră, de asemenea dl Plahotniuc are probleme proaste cu Federația Rusă. 

Cred că Federația Rusă este deocamdată singurul impediment care îl ține deoparte pe dl Plahotniuc și nu-i permite să formeze o coaliție cu socialiștii. 

Dacă punem toate lucrurile împreună, cred că Plahotniuc poate trage concluzii din procesele care se derulează, iar situația din Ucraina cred că este un prim clopoțel pentru Republica Moldova că și aici lucrurile sunt pe cale de a se schimba,” a spus Igor Boțan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării