main logo
1966

Boțan: Alegerile anticipate sunt turul 3 al competiției Sandu vs. Dodon

Aceste alegeri anticipate sunt turul trei al competiției Maiei Sandu cu Igor Dodon.

Boțan: Alegerile anticipate sunt turul 3 al competiției Sandu vs. DodonColaj: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de analistul politic Igor Boțan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md.

„Dl Dodon nu are alte atuuri, nu are alte idei pe care să le valorifice în această campanie electorală. Trebuie să înțelegem, dl Dodon a pierdut alegerile prezidențiale, iar aceste alegeri parlamentare anticipate sunt, de fapt, turul trei al competiției Maiei Sandu cu Igor Dodon. 

Deci, Igor Dodon înțelege acest lucru, dna Maia Sandu a insistat pe alegeri anticipate pentru a sincroniza mandatul Parlamentului cu cel al domniei sale și avea un plan foarte clar pentru Republica Moldova pentru următorii trei ani. Igor Dodon, după ce a pierdut, înțelege că trebuie să facă anumite modificări în campania electorală, așa cum am numit-o eu, de fapt, turul trei, iar alte idei proaspete nu are, decât să exploateze tema NATO și eventuala Unire a Republicii Moldova cu România,” a declarat Igor Boțan.

Totodată, expertul consideră că există un fel de disperare în rândul socialiștilor.

„Da, există un fel de disperare în rândul socialiștilor. Nu de viață bună Igor Dodon și-a călcat pe inimă și le-a făcut această ofertă lui Voronin și comuniștilor, înțelege foarte bine că este o șansă să-și îmbunătățească rezultatul cu câteva procente, ceea ce poate conta în situația când avem această ceartă permanentă între PAS și Platforma DA. 

Avem o situație absolut dificil de calificat privind prestanța partidelor unioniste care sunt multe și care nu pot găsi un numitor comun. 

Deci, Igor Dodon mizează că pe dreapta, pe vectorul euro-unionist, cum îi spune domnia sa, va exista dispersiune de voturi, ceea ce poate ajuta blocul comuno-socialist să obțină o victorie relativă, iar la redistribuirea mandatelor, chiar poate, cel puțin încearcă să spere că poate obține și o majoritate în parlament”, a mai spus Boțan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării