main logo
1906

Boschetar plimbat prin spitale, găsit mort sub gard. Reacția Poliției

O persoană fără adăpost a decedat astăzi în Chișinău.

Boschetar plimbat prin spitale, găsit mort sub gard. Reacția PolițieiFoto: antena3.ro

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, bărbatul a fost dus la 2 spitale, însă doctorii au decis să nu-l interneze, transmite Știri.md.

"Din informațiile primite până în acest moment, se știe doar că acesta a fost dus la 2 spitale. Decizia doctorilor a fost să nu îl țină acolo. A fost adus la Centrul persoanelor fără adăpost și lăsat lângă gard.

Procedurile sunt foarte clare în astfel de cazuri. Personal voi avea grijă ca cei care se fac responsabili să răspundă în fața legii.

Viața fiecărui om este importantă și nu poate fi pusă în pericol din cauza indiferenței. 

Dacă o persoană este fără adăpost, nimeni nu are dreptul să îl lase să moară doar pentru că nu vor să strice statisticile", a scris Ruslan Codreanu.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat că IP Centru a fost alertat în jurul orei 12:20 de către reprezentanții Centrului de găzduire a persoanelor fără adăpost de pe strada Haltei.

"La fața locului au stabilit că bărbatul, în jurul orei 09:45 a fost adus la Centru de către un echipaj medical, însă reprezentanții Centrului de găzduire a persoanelor fără adăpost nu l-au primit, deoarece acesta nu se încadra în categoria beneficiarilor, întrucât era din categoria persoanelor cu dizabilități și avea nevoie de îngrijiri medicale", a precizat Natalia Stati.

Medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă pe suprafața corpului.

Deocamdată identitatea bărbatului nu a fost stabilită, vizual acesta ar avea între 40 și 45 de ani.

Cauza decesului urmează să fie stabilită.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării