main logo
521

Bolton, despre vizita lui Șoigu: Moldova decide cu cine să coopereze

Fiecare stat are dreptul să decidă singur cu cine să coopereze în domeniul securităţii şi apărării.

Bolton, despre vizita lui Șoigu: Moldova decide cu cine să cooperezeFoto: infotag.md

Potrivit agenţiei Infotag despre aceasta a declarat Consilierul pe securitate al preşedintelui SUA, John Bolton, comentând recenta vizită a ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi perspectivele cooperării militare între Federaţia Rusă şi Republica Moldova, transmite Știri.md.

"Există o bună cooperare militară între Statele Unite şi Moldova" şi am dori să facem acest lucru mai îndeaproape, iar acest lucru se aplică şi Ucrainei ", a spus Bolton, recunoscând că" poziţia actuală a Moldovei îi permite să ia propriile decizii pentru consolidarea independenţei, nu o slăbeşte".

"Am avut până acum o cooperare militară foarte bună cu Moldova şi am vrea să o dezvoltăm, facem acest lucru în Ucraina şi în statele NATO din vecinătate. Poziţia actuală a Moldovei îi permite să ia propriile decizii, care vor contribui doar la întărirea independenţei sale", a spus oficialul american.

Potrivit lui, SUA nu au aspiraţii în acest sens.

"Vrem să vedem Moldova independentă", a declarat John Bolton. 

Vorbind despre reglementarea conflictului transnistrean, diplomatul a amintit că acest subiect a fost discutat inclusiv în 1992, în timpul vizitei fostului Secretar de Stat al SUA, James Baker, primul oficial american care a vizitat Republica Moldova. 

"Subiectul mai este şi astăzi actual. Statele Unite sprijină efortul Guvernului de la Chişinău de a rezolva această problemă şi de a se asigura că Republica Moldova este un stat cu adevărat integru. Menţinerea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova este crucială pentru noi", a declarat John Bolton.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării