main logo
428

Bolea: Stamate va atrage proiecte europene și va lupta contra abuzurilor

Partidul Acțiune și Solidaritate s-a implicat în alegerile din circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești, deoarece e partidul de dreapta cu cea mai mare încredere din partea cetățenilor, respectiv, nu a putut dezamăgi această încredere și e singurul partid care se bucură de susținere totală din partea partenerilor internaționali.

Bolea: Stamate va atrage proiecte europene și va lupta contra abuzurilorFoto: ipn.md

Candidata PAS la alegerile respective, Olesea Stamate, merită să câștige mandatul, deoarece este o persoană, la fel ca și membrii formațiunii, care atunci când ajunge în funcții de răspundere își îndeplinește la propriu promisiunile, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Este jurist și va lupta în Parlament contra abuzurilor din partea puterilor centrale și va oferi sprijin pentru implementarea proiectele europene în localitățile din cadrul circumscripției. 

Opinia a fost exprimată de deputatul Vladimir Bolea, reprezentantul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, la dezbaterile publice „Miza candidaților vs. miza alegătorilor”, cu participarea candidaților la funcția de deputat în circumscripția 38 Hâncești, runda a întâia, organizate de Agenția de presă IPN.

Potrivit deputatului, oamenii vor să o voteze pe Olesea Stamate pentru că are un program real de susținere a primăriilor, pentru că va atrage proiectele europene, de infrastructură, de reabilitare a drumurilor, iluminat, apeduct. Va lupta cu schemele de corupție. 

Va promova și implementa proiectul „Sat european” în circumscripția respectivă. 

Vladimir Bolea susține că anume Olesei Stamate nu i-a fost frică să abordeze corect problema în implementarea reformei justiției, așa ca aceasta să producă rezultate. 

Potrivit lui, Olesea Stamate are tăria de a duce lucrul până la capăt.

Vladimir Bolea, este de părere că din 1991 și până astăzi se atestă o lipsă totală de evoluție a lucrurilor în plan de dezvoltare social-economică a satelor din Republica Moldova. 

„Cu siguranță, cele 25 de primării din circumscripția electorală nr. 38 se lovesc de aceleași probleme. Știm de proiectul de aducere a apeductului pentru zece sate de pe malul Prutului, care a fost realizat în proporție de 50%. 

Mai este nevoie de vreo 25 de milioane de lei pentru a fi finalizat. Este o problemă extraordinar de importantă pentru cetățenii din acest district ca să aibă aprovizionare cu apă potabilă. 

Și vorbim și despre irigare, pentru că fără irigare nu putem vorbi despre o agricultură performantă”, a menționat reprezentantul PAS.

Potrivit lui, de asemenea, printre probleme se mai numără și lipsa iluminatului stradal, lipsa drumurilor, a transportului. Și dacă aceste probleme, în opinia sa, au generat, la început, valul mare de migrare, acum, una dintre cele mai mari probleme ale acestui district și nu doar, este depopularea, lipsa de natalitate, lipsa de perspectivă. 

„Doamna Stamate, în calitatea sa de deputat, vine într-o echipă foarte puternică, formată din 14 deputați în Parlament. Cu siguranță, ea vine cu experiența sa de a aduce proiecte europene, pentru că Guvernul Maia Sandu a fost guvernul care a lansat campania pentru satul european. 

Și cunoașteți că acum două săptămâni Uniunea Europeană a dat undă verde acestui proiect și el va fi implementat direct pentru fiecare sat. 

Și, cu siguranță, doamna Stamate va colabora cu fiecare dintre primăriile localităților pentru a elabora și a implementa proiecte de atragere a investițiilor în localitățile noastre, reieșind din problemele identificate”, a mai spus Vladimir Bolea.

Atunci când PAS a identificat persoana care va reprezenta partidul în această circumscripție, decizia a fost bazată pe „știință, politologie, respect pentru oameni”, susține deputatul. 

Iar aceasta înseamnă că au fost identificate problemele în respectiva circumscripție, dar și persoana care poate să se implice din prima în procesul de soluționare a acestora. 

Olesea Stamate deține asemenea calități care i-ar permite să facă acest lucru. 

Vladimir Bolea mai spune că Olesea Stamate este o persoană care s-a recomandat foarte bine pe timpul când a fost ministră.

În altă ordine de idei, Vladimir Bolea, a declarat că, în cinci luni de zile cât a guvernat Blocul ACUM și PSRM, Moldova și-a reconstruit relațiile internaționale și PAS, la etapa actuală este unicul partid cu susținere totală din partea partenerilor externi. 

Deputatul menționează că, în momentul în care a fost demis Guvernul Maiei Sandu s-a produs o stagnare a proceselor de reformare, lucru confirmat indirect prin faptul că ajutoarele internaționale nu restrângerea dialogului cu partenerii de dezvoltare. 

„Acestea ar demonstra că relațiile Moldovei cu UE a trecut în faza relațiilor extrem de pragmatice. Moldova nu mai e crezută pe vorbe, se așteaptă fapte”, a spus Vladimir Bolea.

Dezbaterile „Miza candidaților vs. miza alegătorilor”, cu participarea candidaților la funcția de deputat în circumscripția 38 Hâncești, runda întâia, sunt ediția a 125-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării