main logo
1799

Bolea îl acuză pe Canațui de contrabandă cu țigări: Reacția deputatului PAS

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, îl acuză pe deputatul PAS, Oleg Canațui, de contrabandă cu țigări. Bolea mai spune că acesta ar fi trecut țigările peste frontiera de stat, folosindu-se de pașaportul diplomatic.

Bolea îl acuză pe Canațui de contrabandă: Reacția deputatului PASColaj: știri.md

Oleg Canațui îi răspunde socialistului și spune că și-ar fi procurat personal două blocuri de țigări pe care le-a lăsat benevol la vama română. Conflictul dintre cei doi s-ar trage de la votul pentru demiterea unor vicepreședinți ai raionului Leova, spune parlamentarul PAS, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Socialistul Vasile Bolea afirmă că „surse anonime” i-ar fi comunicat că deputatul PAS, Oleg Canațui, având mai multe microbuze care transportă colete în UE, aflându-se personal la volanul unui microbuz ce transporta colete, ar fi traversat frontiera cu pașaport diplomatic. 

Deputatul PSRM spune că colegul din PAS n-ar fi fost verificat la trecere de vameșii moldoveni, însă angajații vamali din România ar fi efectuat controlul ulterior și ar fi depistat țigările. 

Bolea spune că va adresa demersuri organelor de drept pentru mai multe informații, dar deputatul PAS are o altă explicație.

„Pe data de 9 septembrie 2021 mă deplasam la volanul automobilului propriu, împreună cu alte șase persoane cunoscute. După ce am traversat frontiera Republicii Moldova, am procurat de la magazinul „Duty Free”, în mod legal, două blocuri de țigări, o sticlă de vin și o cutie de ciocolate. Costul țigărilor este de aproximativ 480 de lei.

Nu am ascuns faptul procurării acestor țigări, iar lucrătorii vamali din România mi-au comunicat că nu pot trece frontiera cu aceste țigări. Accentuez că eu le-am abandonat benevol, în prezența autorităților vamale române, în acest sens fiind întocmit un act de abandonare în vamă a acestor țigări”, scrie Canațui pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării