main logo
1084

Bolea cere să se verifice cum Primăria Cahul folosește banii publici

Candidatul la funcția de deputat din partea BECS, Vasile Bolea, a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, că a solicitat organelor de resort să verifice modul în care sunt utilizați banii publici de către Primăria municipiului Cahul.

Bolea cere să se verifice cum Primăria Cahul folosește banii publiciFoto: ipn.md

Potrivit lui, interpelarea a fost făcută urmare a faptului că primăria a fost „răsfățată” în ultimii patru ani de fonduri din bugetul de stat și cel raional, de circa 46-48 milioane de lei pentru proiecte de infrastructură, pe când drumurile, în special la periferie, sunt în stare dezastruoasă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Vasile Bolea a declarat că, după ce Inspecția Financiară nu a verificat activitatea Primăriei Cahul de aproape şase ani, recent aceasta a pornit verificarea planificată a acesteia, urmând să studieze actele și să se pronunțe dacă banii publici au ajuns la destinație.

În același timp, în adresa Inspecției Financiare din partea Președinției a venit un document prin care se cere, în contextul vizitei de lucru a președintelui Maia Sandu la Cahul, prezentarea informațiilor cu referință la temeiul juridic și mersul controlului.

Deputatul a catalogat aceste acțiuni, ca presiuni, ca o încercare de a acoperi primarul din Cahul, și a îndemnat instituția prezidențială să lase organele de resort să-și exercite obligațiunile.

În cadrul aceluiaşi briefing, Vasile Bolea a informat despre neregulile de la o Casă de Schimb Valutar (CSV) din orașul Leova, a cărei administrator este un candidat la funcția de deputat din partea „PAS”.

Potrivit deputatului, CSV în loc de bonuri fiscale eliberează clienților niște foițe simple, pe care cu scris de mână este indicată tranzacția de schimb valutar.

Secretarul PAS, Andrei Spînu, a scris pe Facebook că, în ultimul timp, tot mai mulți membri PAS primesc semnale referitor la unele provocări care sunt puse la cale de către „frăția penalilor”.

Potrivit lui, provocările vin din frica acestora pentru faptul că Maia Sandu și PAS vor putea forma un guvern după alegerile din 11 iulie.

„Stimați cetățeni, membri PAS și susținători, vă rugăm să nu vă lăsați provocați și să continuăm să facem o campanie curată și corectă”, a îndemnat Andrei Spînu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării